Patrick Lefevere: “Geen probleem met zegegebaar van Remco”

zaterdag 1 augustus 2020 om 13:30
Patrick Lefevere: “Geen probleem met zegegebaar van Remco”

Evenepoel op de top van de Picón Blanco - foto: Cor Vos

Patrick Lefevere heeft geen problemen met het veelbesproken zegegebaar van Remco Evenepoel in de Ronde van Burgos. Dat zegt de ploegmanager van Deceuninck-Quick Step in zijn wekelijkse column in Het Nieuwsblad.

Van Lefevere hoeft zo’n zegegebaar niet. “Maar dit is een nieuwe generatie. Eddy Merckx of Johan Museeuw onthielden zich nog van grote uitspraken omdat ze vreesden dat het ongeluk zou brengen. De generatie van Remco is niet bang van grote uitspraken. Het gevolg is natuurlijk dat velen nu zitten te wachten tot hij een keer over de kop gaat.”

De teambaas was door zijn renner al op de hoogte gesteld dat hij aan het nadenken was over wat hij zou doen. “Hij heeft er drie maanden de tijd voor gehad. Je kan zijn gebaar op verschillende manieren interpreteren. Bijvoorbeeld dat hij na drie maanden zonder koersen het stof van zijn trui heeft gedaan. Anderen zien het dan weer als zou hij de concurrenten even hebben weggevaagd.”

Geen probleem
Lefevere ontving al meerdere berichtjes van mensen die zich afvroegen of dat zegegebaar wel zo nodig was. “Eerlijk, ik heb er geen probleem mee. Dat hij nu als favoriet voor de Giro wordt bestempeld, stoort me ook niet. Ik rem hem alvast niet af in zijn enthousiasme. Remco doet altijd meer dan wat we van hem verwachten.”

Dit artikel delen:

22 Reacties

Marik 1 augustus 2020 om 13:40

Ah weer een topic dat gegarandeerd clickbait oplevert. Succes met reageren iedereen!

Limal 1 augustus 2020 om 13:42

Hebben we hier de mening van Cancellara al over gehoord? Anders snel even opbellen voor een interview, WF!

FDJ 1 augustus 2020 om 20:58

Cancellara heeft het niet zo dit soort jonge gasten met maniertjes. In het verleden deed hij dit soort uitspraken al over Sagan

Franco Ballerini 1 augustus 2020 om 13:44

Drie maanden bezig zijn met het ontwikkelen van een zegegebaar en daar ook nog de ploegmanager over informeren… Wat een poppenkast.

boenk 1 augustus 2020 om 14:13

Hij zou naar verluidt zich de eerste maand dag en nacht hebben opgesloten in zijn geheime laboratorium. De tweede maand zou hij te voet op pelgrimstocht gegaan zijn en de bergen in Tibet beklommen hebben om zich in een klooster te beraden bij de monniken. De derde maand zou hij -ten einde raad- al zijn oude ploegmaats van PSV gebeld hebben die hem dan aanraadden om dit gebaar te maken.

WFer 1 augustus 2020 om 13:52

3 maanden nadenken over een dom gebaartje, lekker spontaan.

Hollow Knight 1 augustus 2020 om 13:54

Hij is ten minste niet vals bescheiden zoals Froome. Doe zo voort Remco! De renners zijn vandaag de dag allemaal te braafjes en politiek correct.

Panache 1 augustus 2020 om 14:53

Ja heerlijk deze David Bowie van de lage landen.

KimJungPoels 1 augustus 2020 om 14:08

Buiten dat het ie nu al één van de meest fenomenale talenten lijkt die ik ooit in de sport gezien heb, vind ik het ook al één van de meest vervelende sportmannen ooit.

Een groot kampioen heeft al die flauwigheden niet nodig. Ook niet als ie pas 20 is.

Silent Hill 1 augustus 2020 om 14:37

Dat hoort er nu eenmaal bij. Laat het los. Het publiek en de pers smullen ervan. Brood en spelen en tegenwoordig is er wat show bij. Als MvdP in de cross tijdens een sprongetje zijn achterwiel een zwiep laat maken, gaat de menigte uit de bol. Noem die zwiep gerust ook een flauwigheid die niet hoeft, dat maakt MvdP niet meer of minder kampioen, maar het entertaint. Show sells.

bonimenier 1 augustus 2020 om 14:36

De traantjes gaan weer in overvloed vloeien in de reacties.

harryjohan71 1 augustus 2020 om 14:44

Moeilijk om normale reacties te geven?

Lalsacien 1 augustus 2020 om 15:37

Stop met liegen, bonimenier….

Wheely 1 augustus 2020 om 14:36

Is toch gewoon een (wat gedateerde) move uit de hiphop/urban cultuur, typisch iets wat voetballers zouden doen inderdaad. Dat Lefevere als vette pimp dit niet kent joh!

boenk 1 augustus 2020 om 15:37

Waddup dog.

Marik 1 augustus 2020 om 14:53

Hehe ja die kans is groot. Als hij zich te snel als de grote patron gaat gedragen in het peloton dan zetten de Nibali’s van deze wereld hem wel even op zijn plaats. Zo werkt het in bijna elke sport.

Panache 1 augustus 2020 om 15:30

Denk niet dat Nibali op de top een kwartier gaat wachten om daarna iemand de berm in te drukken. Zei deze sympathieke wielervolger met een knipoog.

VerstandOpNul 1 augustus 2020 om 16:39

Wielerflits, kap nu gewoon aub met dit soort topics.. Ik heb nu meermaals gezien dat jullie met enig dedain over de lezers/reacties spreken, maar ondertussen blijven jullie dit soort opzichtig provocerende berichten plaatsen.. Dit komt het aanzien van deze voor het overige prima site niet ten goede.. Kusjes!

Michelangelo 1 augustus 2020 om 20:25

Zou dronken patje nog wat gezegd hebben over het shirt wat wagenwijd open stond? Als renners niet aan de sponsor denken maar aan zichzelf, dan is het niet vreemd dat sponsors afhaken.

Volgende keer maar reclame op dat kippenborstje zetten….

Jammer dat ook lefevre niet in staat is om dat ventje een béétje beter in de publiciteit te laten komen.

Vandaag in siena gezien hoe het ook kan!

vanSpringel 1 augustus 2020 om 20:27

Ik moet bijndie gebaartjes altijd denken aan van die getatoeërde mensen. Dit staat symbool voor dit, en dat staat symbool voor dat. Typ het er dan ook gewoon op, dan hoef je het niet uit te leggen.

GreenDay 2 augustus 2020 om 02:37

@Redactie Wielerflits: Ik volg deze website intussen al bijna tien jaar, en heb dus ook de grote update meegemaakt (waardoor dat niet meer op mijn account te zien is). Ik heb jullie zien groot worden, en was daar heel blij mee. Nu zijn jullie het spoor wel bijster. Stop alsjeblieft met dit soort non-nieuws en modereer in de reacties, want de fun is er op deze manier best wel af. Ik zou het spijtig vinden dat de oudgedienden afhaken omdat nieuwere gebruikers niet op een normale, respectvolle manier met elkaar kunnen communiceren. Het plaatsen van dit soort artikels draagt daar overigens alleen maar toe bij. Is dit nieuwswaardig?

kleomantre 2 augustus 2020 om 13:50

Hulde, misschien word ik wat oud maar journalistiek kun je dit nauwelijks noemen. Als ze dit succesvol doen kunnen ze wel zo aan de slag bij AD of Telegraaf.

Headlines

Materiaalzone

Populair