‘Patrick Konrad verlaat BORA-hansgrohe en is op weg naar ander WorldTeam’
foto: Cor Vos
maandag 5 juni 2023 om 12:04

‘Patrick Konrad verlaat BORA-hansgrohe en is op weg naar ander WorldTeam’

Patrick Konrad lijkt aan zijn laatste seizoen bezig bij BORA-hansgrohe. Ciro Scognamiglio, een doorgaans goed ingevoerde journalist van La Gazetta dello Sport, meldt dat de Oostenrijker de Duitse ploeg eind 2023 zal verlaten. Volgens Scognamiglio tekent Konrad waarschijnlijk bij Lidl-Trek, zoals Trek-Segafredo vanaf 30 juni zal heten.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Konrad rijdt al zijn hele profcarrière voor BORA-hansgrohe en de voorgangers daarvan. In 2021 boekte hij zijn grootste succes: hij won toen de Touretappe naar Saint-Gaudens. Dit jaar werd de 31-jarige renner achtste in Luik-Bastenaken-Luik, tweede in Eschborn-Frankfurt en zat hij verschillende keren mee met de vroege vlucht in de Giro d’Italia.

 
11 Reacties
Sorteer op:
5 juni 2023
Een paar conclusies na dit bericht - Lidl legt wel duidelijk wat geld in, want ze worden bij ieder transfergerucht genoemd - Ciro Scognamiglio is in de afgelopen paar artikels op WF telkens 'doorgaans goed ingevoerd' dus ik begin het na telkens dezelfde formulering al bijna te wantrouwen ;)
  5 juni 2023
  Doorgaans goed ingevoerd… blijft wennen… Vanaf nu kunnen we gaan bijhouden hoe vaak Sciro slecht/goed is ingevoerd… Bij de connectie Astana/Tiberi alvast een minnetje…
  5 juni 2023
  Move naar Lidl-Trek is bevestigd. Dus blijkt deze Italiaan deze keer "doorgaans goed ingelicht"
5 juni 2023
Een heel goede renner, deze man. Die kan voor iedere WT-ploeg (als luxe knecht) van grote waarde zijn in het hooggebergte,
  5 juni 2023
  Dacht ik ook gaat misschien naar Quick step ?
  5 juni 2023
  Soudal Quick-Step was ook m’n eerste gedacht. Zelfde fiets, extra steun voor Evenepoel.
  5 juni 2023
  Als SQS extra hulp voor het hooggebergte zoekt, lijkt Konrad me gezien hun beperkte budget, niet de meest nuttige aankoop. Die is niet beter dan Van Wilder of Hirt. Ik denk dat ze beter op zoek gaan naar 1 absolute topknecht, dan 2 of 3 versterkingen als Konrad.
@WF: houden jullie ook een lijstje bij van de voorspellingen van de doorgaans goed ingevoerde Italiaan bij? Dan kunnen we bij aanvang van het nieuwe seizoen eens kijken of jullie tot vervelens toe herhaalde stelling op enige waarheid berust....
Het lijkt erop dat Lidl gelijk al begint te bouwen aan een sterke ronde ploeg. Het mag dan nog wel niet officieel zijn, maar Geoghegan Hart zal de nieuwe kopman worden bij de supermarkt ploeg. Ciro Scognamiglio, kom d'r maar in ....
5 juni 2023
Een van de meest degelijke renners in het peloton. Een goede rouleur, kan in topvorm top 10 rijden in een grote ronde en sleept de nodige ereplaatsen binnen door het jaar heen. Dit zal geen goedkope zijn.
5 juni 2023
Lil' Trek is duidelijk aan het investeren inderdaad! Had Wanty ook wel een leuke optie gevonden.

Reacties zijn gesloten.