‘Pascal Ackermann richt pijlen op Tour de France’

vrijdag 4 december 2020 om 09:43
‘Pascal Ackermann richt pijlen op Tour de France’

foto: Cor Vos

Pascal Ackermann was al succesvol in de Giro d’Italia en Vuelta a España, maar wacht nog altijd op zijn debuut in de Tour de France. De 26-jarige Duitser richt zich dan ook volledig op de Tour van 2021, zo valt te lezen op de website van de publieke omroep SWR.

De snelle Ackermann wist dit jaar acht keer als eerste over de streep te komen. De sprinter begon in februari met winnen in de Clásica de Almería, gevolgd door een etappezege in de UAE Tour. Na de coronabreak won Ackermann twee ritten in de Sibiu Cycling Tour en was hij tweemaal de beste in Tirreno-Adriatico.

De Duitser wist verder zijn Vueltadebuut op te fleuren met twee ritoverwinningen. In Aguilar de Campoo profiteerde hij optimaal van een declassering van de aanvankelijke ritwinnaar, de Ier Sam Bennett. In de slotetappe naar Madrid wist Ackermann zijn Ierse tegenstrever wel op waarde te kloppen.

Interne concurrentie? 
De vraag is of Ackermann als absolute sprintkopman naar de komende Ronde van Frankrijk zal trekken, aangezien zijn ploeg BORA-hansgrohe ook nog kan rekenen op Peter Sagan. De Slowaak, al zeven keer winnaar van de groene trui, reed dit jaar de Tour maar wist zijn werkgever geen ritzege te bezorgen.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Kevin Lowagie 4 december 2020 om 10:46

Het zou best kunnen dat Sagan de smaak te pakken heeft en opnieuw voor de Giro zal kiezen.

Groetjesaandevoetjes 4 december 2020 om 12:05

Sagan gaf al aan dat hij van de Giro houdt, al had dat waarschijnlijk ook mee te maken dat hij een pak geld kreeg voor deze editie. Spreek ook vloeiend Italiaans.

Kannibaal van Schepdaal 4 december 2020 om 10:46

Wordt interessant om de interne strijd te volgen. Een Duitse ploeg zal wel op termijn met Buchmann-Kämna-Schachmann-Ackermann naar de Tour willen. Ik denk dat ze een minder presterende maar toch nog peperdure Sagan na 2021 liever kwijt dan rijk zijn, zeker als die de ambities van twee talentvolle inheemse talenten (Ackermann voor de sprints en Schachmann voor de explosieve aankomsten) fnuikt.

Shinzawai 4 december 2020 om 11:10

Sagan heeft dit jaar geen Touretappe gewonnen en ook geen groene trui gepakt, logisch moment dus om Ackermann naar voren te schuiven. Sagan kan dan voor de Giro gaan (vindt ie zelf leuker) of als vrijbuiter/leadout mee naar de Tour.

hartstikkebedankt 4 december 2020 om 11:18

Sagan voor de klassiekers met de Giro en Vuelta om in beide rondes de puntentrui proberen te winnen, lijkt me interessant. Vooral in de Vuelta, omdat hij het op zich wel zou kunnen als hij er een doel van maakt. Het is ook iemand die nieuwe doelen nodig heeft en lekker gaat koersen.

Michelangelo 4 december 2020 om 12:14

Ik vraag me bij dit soort berichten af:
heeft het zin om je op de tour te richten als je misschien niet gaat?
of heeft de ploegleiding hem al laten weten dat hij zeker naar de tour mag?

Klinkt vooral als een renner die vecht voor zijn positie binnen de ploeg. En dan kan het nog wel eens heel interessant gaan worden met de aanwezigheid van Schachmann, Keldermann, Buchmann en Sagann. Wie gaat er nu waar naar toe, wie rijdt voor wie, welke doelen worden er gesteld….

Panache 4 december 2020 om 12:34

Ackermann heeft het helemaal niet over de Tour in het artikel (en ook niet in het filmpje). Het is meer een duiding van de Duitse reporters die de logische volgende stap benoemen. De titel van Wielerflits is zeer ongelukkig gekozen en dat is netjes uitgedrukt.

Michelangelo 4 december 2020 om 13:13

Ik had ook mijn twijfels toen ik het las. In de eerste alinea staat duidelijk dat zijn doel “de TdF is”. Maar is dat omdat Ackermann het zelf heeft gezegd, of dat dit voor de reporter een logische stap zou zijn. Want dat maakt een wereld van verschil.

Jean Dumas 4 december 2020 om 12:41

Logisch, kansen genoeg volgend jaar.

VespavanBern 4 december 2020 om 13:42

Hopelijk stelt hij naast de tour ook nog andere doelen, wielrennen is zo’n onzekere sport. MSR moet hij zeker aan kunnen en talloze andere iets minder bekende koersen ook. Als je alles op de tour zet en je word in de dauphine de hekken in gereden zit je met de gebakken peren.

Fast Freddy 4 december 2020 om 14:35

Bora heeft eenzelfde luxeprobleem als Jumbo en Ineos. De grote vraag is; wie wordt er teleurgesteld en leidt dat tot problemen.

Veloburto 4 december 2020 om 16:28

Ik denk dat Sagan bepaalt of Ackermann de tour mag rijden en niemand anders

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair