Parkhotel Valkenburg verlengt met voorjaarsrevelatie Vollering

zaterdag 25 mei 2019 om 08:27
Parkhotel Valkenburg verlengt met voorjaarsrevelatie Vollering

Demi Vollering - foto: Cor Vos

Demi Vollering zal ook de komende twee seizoenen nog in het tenue van Parkhotel Valkenburg rijden. De Nederlandse UCI-vrouwenploeg heeft het contract met het toptalent uit Berkel en Rodenrijs namelijk opengebroken.

Vollering was afgelopen transferseizoen de laatste versterking voor de vrouwenformatie. Ze had officieel nog een contract tot en met eind 2020, maar dat heeft de leiding van de ploeg er niet van weerhouden om opnieuw met haar om tafel te gaan. “Ik ben erg blij met mijn nieuwe contract en dankbaar voor het vertrouwen”, laat de 22-jarige Vollering weten in het communiqué van de ploeg. “Ik geloof en droom van een mooie toekomst in het dameswielrennen en ik denk dat ik mij goed kan ontwikkelen binnen deze mooie en hechte ploeg.”

Voor Vollering is 2019 voorlopig het jaar van haar doorbraak bij het grote publiek. In de Trofeo Alfredo Binda – haar eerste koers op Women’s WorldTour-niveau – liet ze zich al opmerken met een aanval in volle finale, maar haar prestaties in de Ardennenklassiekers baarden pas echt opzien. Na een zevende plaats in de Amstel Gold Race en een vijfde plaats in de Waalse Pijl zette ze de kroon op het werk in Luik-Bastenaken-Luik. Daar reed ze naar een derde plaats. Onlangs zegevierde ze ook nog in de proloog van het Festival Elsy Jacobs.

Binnenkort leest u op WielerFlits een uitgebreid interview met Vollering.

Dit artikel delen:

4 Reacties

LB108 25 mei 2019 om 10:22

Niet te snel openbreken!
Was tot 2020 dan wacht ook 2020 af…

0
west 25 mei 2019 om 12:39

Waarom? Zodat ze dan boos weg kan gaan omdat je haar twee jaar onder haar prestatieniveau hebt betaald?

0
Wim van Brink 25 mei 2019 om 15:16

Het is toch volkomen logisch dat je als ploeg een talent in huis probeert te houden. Openbreken en een beloning die past bij de geleverde prestaties, daar worden de ploeg en renster blij van. Een pluim voor het management.

0
FDJ 25 mei 2019 om 13:06

Mooi dat de ploeg haar heeft weten te houden! Hoelang ligt Wiebes nog vast? Met die twee hebben ze toch een mooi tweetal in handen dat jong en enorm talentvol is.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone