Parkhotel Valkenburg spant kort geding aan tegen Lorena Wiebes

dinsdag 7 januari 2020 om 09:40
Parkhotel Valkenburg spant kort geding aan tegen Lorena Wiebes

Lorena Wiebes - foto: Cor Vos

Parkhotel Valkenburg heeft een kort geding aangespannen tegen Lorena Wiebes. De zaak komt komende donderdag voor de rechtbank van Alkmaar, meldt persbureau ANP.

Na een zeer succesvol tweede profseizoen wil de regerend Nederlands kampioene op de weg voor een andere ploeg dan Parkhotel Valkenburg rijden. Bij voorkeur een Women’s WorldTour-ploeg. Een sta-in-de-weg is echter haar doorlopende contract.

De Mijdrechtse zei de samenwerking per brief op, maar de ploeg is van mening dat het lopende contract moet worden gerespecteerd. Gesprekken tussen het management van de ploeg en de renster zijn op niets uitgelopen.

Bij de in december verreden NK baanwielrennen gaf Wiebes aan dat als ze er niet zou uitkomen met de ploeg, ze de consequentie aanvaardde het komende half jaar helemaal niet te fietsen. Zowel tijdens het NK op de baan als enkele nationale crossen reed ze in een tenue van wielervereniging UWTC.

Dit artikel delen:

70 Reacties

jibi verboort 7 januari 2020 om 21:13

@S. Morgenstern

Tuurlijk kun je daar objectiveerbaarheden voor in beeld brengen. Dat kun je zelf ook. Dus ..aan de slag en maak er wat moois van! Ik word morgen 80 jaar. Voor mijn leeftijd ben ik zeer actief. Ben benieuwd met wat je komt!

jibi verboort 7 januari 2020 om 21:32

Mijn gedicht komt op, een andere plek te staan

user26964 8 januari 2020 om 13:31

Wat beweegt Wiebes, die in het zomernummer 2019 van het blad Fiets vertelde het uitstekend naar haar zin te hebben bij Parkhotel, geld niet belangrijk te vinden en haar contract bij het team uit te dienen, tot deze stap. Vanwaar deze ommezwaai. Geld? Ontevredenheid over haar teamgenoten? Beide bezwaren zijn, naar ik heb via via heb gehoord weggenomen. Aanzien? De entourage? Tja, een team als Parkhotel kan niet op tegen de faciliteiten die CCC en noem ze maar op, bieden. Maar ik kan mij niet voorstellen dat dit een reden is om je contract op te zeggen.
Naar mijn mening is er een schakel in het geheel die het vuurtje heeft aangewakkerd en brandend houdt. Haar manager! Wat de achterliggende gedachte bij deze figuur is kan ik niet weten, maar meer geld voor hem is een voor de hand liggende gedachte.
Kan mij niet voorstellen dat Wiebes deze stappen zou hebben genomen zonder manager.
Lees niet dat Parkhotel en Wiebes zonder tussenkomst van de rechter een akkoord hebben bereikt.
Kan het niet laten om Snelle Pelle even te laten weten dat hij erg weinig inzicht in het vrouwenwielrennen, maar dat is waarschijnlijk aan dovemansoren gericht.

doorak 8 januari 2020 om 16:53

Ik zou bijna zeggen; ik hoor het u zeggen.
U geeft goed weer wat er speelt.

  • 1
  • 2

Headlines

Materiaalzone

Populair