Parijs-Tours wordt de laatste koers uit de carrière van Philippe Gilbert

donderdag 22 september 2022 om 18:26
Parijs-Tours wordt de laatste koers uit de carrière van Philippe Gilbert

foto: Tim van Hengel

Philippe Gilbert is bezig aan zijn laatste weken als wielrenner. De Belg zal nog drie keer in actie komen, blijkt uit het koersprogramma dat hij via een videoboodschap bekendmaakte. Zijn laatste wedstrijd zal Parijs-Tours worden, op 9 oktober.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Voordat het zover is, rijdt Gilbert nog eenmaal in eigen land. Op dinsdag 4 oktober staat hij aan de start van Binche-Chimay-Binche. Daarna doet hij, op donderdag 6 oktober, ook nog mee aan Parijs-Bourges. En drie dagen later beëindigt hij zijn carrière dus in Parijs-Tours, de wedstrijd die hij tweemaal wist te winnen. “Ik vind het belangrijk om daar te eindigen. In 2008 boekte ik er mijn eerste grote zege in het shirt van Française des Jeux, een jaar later won ik er voor Lotto.”

Echt afscheid nemen doet Gilbert nog een week later, in Valkenburg. Hier wordt op zaterdag 15 oktober een groot evenement georganiseerd om de viervoudig winnaar van de Amstel Gold Race op ‘zijn’ Cauberg uit te zwaaien.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Tpinotfan 22 september 2022 om 20:27

Ik was 10 toen Gilbert die eerste keer Parijs-Tours won en die overwinning is me altijd goed bij gebleven! Toch jammer (maar logisch() dat zo’n icoon stopt!

0
Eroba 22 september 2022 om 20:35

Philippe Gilbert ik salueer u!

0
wimvl 22 september 2022 om 20:47

Wat een carrière. Top renner. Respect.

0
Romāns Vainšteins 22 september 2022 om 21:08

Voor mij toch wel wat het dichtst bij een idool komt qua wielrennen. Toch meer dan wat er momenteel rondrijdt. Sierraad op de fiets en ook ernaast een aardige gast die mooi de grens tussen het publieke en persoonlijke wist te bewaken, zo blijft een coureur coureur in plaats van algemeen bezit.

Snugger en doortrapt als ie is zou het denk ik een goede ploegleider kunnen zijn, Wanty misschien om te beginnen?

0
Alfons Haavers 23 september 2022 om 11:20

10 jaar na datum toch nog even terugdenken aan zijn wereldtitel op de Cauberg. Boonen in Madrid miste ik vanwege op reis in Afrika, ik schakelde op mijn hotel pas in toen ze Zabel na de race aan het interviewen waren op Eurosport en zag pas later dat Boonen 'm had gepakt. Museeuw in '96 zag ik wel live maar toen was ik nog vrij jong, waardoor Valkenburg '12 voor mij dé Belgische wereldtitel was.

Inderdaad wel eentje op klasse én doortraptheid. Na de ploegbespreking Leukemans even apart genomen om een eigen plannetje te smeden voor de Cauberg waarin geen plaats was voor Boonen.

Maar dan ook op de plek waar iederéén wist dat het ging gebeuren naar voor schuiven met 2 en dan alles en iedereen uit het wiel kletsen. Met het commentaar erbij van Wuyts en De Cauwer, afwisselend en in crescendo de aanval van Phil naar een hoogtepunt gestuwd en met natuurlijk José als eerste om te zien dat het binnen was. 'Hij ziet nu grauw van de inspanning, maar dat gààt zo.'

Na een moeilijk seizoen toch de opperste triomf geplukt op de plek waar hij zoveel successen heeft geboekt. Een jaar na zijn wonderjaar en 2 jaar na de gemiste kans in Geelong, eentje om nooit te vergeten. Zelden iemand zo getelefoneerd de perfecte aanval uit zijn dijen weten schudden.

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Net binnen

Populair

Materiaalzone