Oud-renner Piet Rooijakkers treedt toe tot staf Sunweb

Oud-renner Piet Rooijakkers treedt toe tot staf Sunweb

foto: Team Sunweb

vrijdag 21 december 2018 om 12:26

Oud-renner Piet Rooijakkers treedt toe tot de staf van Sunweb. De 38-jarige Nederlander – die in het verleden reed voor voorganger Skil-Shimano – zal zich bij de Duitse WorldTour-ploeg gaan bezighouden met technische zaken en ontwikkelingsprojecten.

Rooijakkers versterkt Sunweb als Research and Development-expert. De Brabander – die na zijn actieve carrière aan de slag ging als accountant – was de laatste jaren al ploegleider bij Alecto. Hij kijkt uit naar zijn nieuwe functie. “Ik ben heel erg gemotiveerd om weer in de wielrennerij te stappen. Het voelt goed om weer terug te zijn op vertrouwd terrein.”

Verdere aanwinsten 
Overigens is Rooijakkers niet de enige aanwinst van Sunweb. De ploeg van teammanager Iwan Spekenbrink voegt ook Ben Lambregts, de Fransman Nicolas Marche én de Australische Narelle Neumann toe aan de staf. Lambregts komt over van Delta Cycling Rotterdam, waar hij maar liefst vijftien jaar aan verbonden was.

De Nederlander zal zich bij Sunweb richten op de opleidingsploeg. Marche is dan weer aangetrokken als coach voor de vrouwenformatie. De Fransman werkte eerder voor FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope en dit jaar nog voor het Britse Trek-Drops. Neumann wordt dan weer Head of Science, waardoor ze de algehele leiding krijgt over onderzoeken aangaande voeding, data, training en andere zaken.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Verweggistan 21 december 2018 om 12:32

Edit: Zeker! Inmiddels toegevoegd

Munnichs 21 december 2018 om 12:42

Lijkt mij de beste aanwinst sinds jaren , de staf wordt hier alleen maar beter van.

Mwielerfan 21 december 2018 om 19:37

Nu nog iemand die wedstrijd tactiek kan toevoegen aan dit team en een inkoop beleid kan opstellen

Martin Bergstra 21 december 2018 om 20:22

Laat me raden belgen natuurlijk?
Ze hebben wat belgen onder contract gehad die moeite hadden met het niveau

maklukzat 22 december 2018 om 06:24

Bennie Lambregts verwacht je niet zo snel bij een wetenschappelijke ploeg als Sunweb.

Headlines

Materiaalzone

Populair