Optimistische Cavendish: “Ik voel me eindelijk weer fit”

Optimistische Cavendish: “Ik voel me eindelijk weer fit”

foto: Cor Vos

Mark Cavendish heeft enkele moeilijke jaren achter de rug, maar de Britse spurtbom lijkt langzaam weer op te krabbelen. De kopman van Dimension Data heeft naar eigen zeggen geen last meer van de naweeën van het Epstein-Barr virus. “Ik voel me eindelijk weer fit”, zo vertelt hij op een persconferentie voorafgaand aan de Tour of California.

Cavendish heeft dit seizoen nog altijd niet gewonnen, maar de sprinter lijkt langzaam weer de oude te worden. Zo wist hij in de Ronde van Turkije naar een podiumplaats te sprinten, terwijl hij de Tour de Yorkshire zonder problemen wist uit te rijden. “Ik voel dat het beter en beter gaat.”

“Ik heb de voorbije seizoenen nauwelijks een voorjaar kunnen rijden door ziekte, maar ik ben nu eindelijk weer fit. Ik voel me na al die jaren weer een mens”, aldus Cavendish, die in Californië zijn eerste seizoenszege hoopt te boeken. “Ik ben nog niet in topvorm, maar ik ken de openingsetappe naar Sacramento bijvoorbeeld erg goed.”

Bloedtest 
De 33-jarige renner sukkelde de voorbije seizoenen met de naweeën van het Epstein-Barr virus. Dit virus veroorzaakt onder meer de ziekte van Pfeiffer. “Twee weken geleden kwam bij een bloedtest aan het licht dat ik daadwerkelijk niet meer ziek ben. Dat is voor het eerst in twee jaar tijd. Ik word eindelijk weer beter”, is Cav hoopvol.


Lees ook onze uitgebreide voorbeschouwing op de Tour of California met daarin een vooruitblik op de kansen van de favorieten en via welke kanalen je de koers kan volgen.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Wielert 11 mei 2019 om 10:02

Ik vond hem altijd een kwal, gun hen ondertussen nog wel een mooie rit

52voor11achter 11 mei 2019 om 10:53

Sinds dat incident op de baan, waarbij hij iemand opzettelijk ondersteboven reed,mag hij gewoon stoppen van mij

Headlines

Materiaalzone

Populair