Optimistisch Alpecin-Fenix hoopt eind mei weer te koersen

donderdag 19 maart 2020 om 11:33
Optimistisch Alpecin-Fenix hoopt eind mei weer te koersen

foto: Cor Vos (archief)

Alpecin-Fenix heeft in deze onzekere tijden twee rittenkoersen toegevoegd aan het wedstrijdprogramma. De ploeg van kopman Mathieu van der Poel heeft toezeggingen gedaan aan de Ronde van Noorwegen van eind mei, en de Ronde van Oostenrijk van eind juni. “Uiteraard alleen als de omstandigheden het toelaten”, meldt de ploeg.

“Onze ploeg respecteert de genomen maatregelen en aanbevelingen van de autoriteiten, om de snelle verpreiding van het coronavirus te bestrijden”, aldus Alpecin-Fenix op social media. “Wij willen wel optimistisch blijven. We anticiperen daarom voorzichtig op de hervatting van het wegseizoen. Het globale doel is om eind mei weer te beginnen, dus hebben wij een overeenkomst met de organisaties van de Tour of Norway en de Österreich Rundfahrt om daar te starten.”

De Noorse rittenkoers staat op de UCI-kalender van 21-24 mei, terwijl in Oostenrijk gekoerst wordt van 27 juni-3 juli. “Uiteraard alleen als de omstandigheden het toelaten en er geen andere veranderingen plaatsvinden”, zegt de ploeg. “Ons eerste doel is om de verspreiding van het virus tegen te gaan en de piek af te vlakken.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

vincenzo 19 maart 2020 om 12:03

De realiteit wil maar niet doordringen bij optimisten.

Hoe lang gaan we nog geconfronteerd worden met al deze plannen van dromers?

jooprioolpijp 19 maart 2020 om 12:25

enne, wat is de onomstotelijk vaststaande realiteit dan? Het staat iedereen vrij om hoop te putten uit optimistische scenario’s – jezelf tot einde jaar op zolder opsluiten is niet verplicht hè? En ze bouwen zoveel mitsen en maren in dat me duidelijk lijkt dat ze echt wel weten dat het maar zo niet door kan gaan.

vincenzo 19 maart 2020 om 13:43

Hopen mag altijd, maar het gaat gewoon niet gebeuren.

Een optimistisch scenario is dat dat er in november werd een wedstrijd gereden kan worden.

koos verrek 19 maart 2020 om 14:31

November? Zo das wel heul negatief van je hoor vincenzo

vincenzo 19 maart 2020 om 15:27

En dat uit jouw mond Koos ;)

Het is zowel negatief als realistisch. Over enkele weken zal iedereen (ook degenen die nu nog durven dromen) daarvan doordrongen zijn.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair