Optimistisch Alpecin-Fenix hoopt eind mei weer te koersen

donderdag 19 maart 2020 om 11:33
Optimistisch Alpecin-Fenix hoopt eind mei weer te koersen

foto: Cor Vos (archief)

Alpecin-Fenix heeft in deze onzekere tijden twee rittenkoersen toegevoegd aan het wedstrijdprogramma. De ploeg van kopman Mathieu van der Poel heeft toezeggingen gedaan aan de Ronde van Noorwegen van eind mei, en de Ronde van Oostenrijk van eind juni. “Uiteraard alleen als de omstandigheden het toelaten”, meldt de ploeg.

“Onze ploeg respecteert de genomen maatregelen en aanbevelingen van de autoriteiten, om de snelle verpreiding van het coronavirus te bestrijden”, aldus Alpecin-Fenix op social media. “Wij willen wel optimistisch blijven. We anticiperen daarom voorzichtig op de hervatting van het wegseizoen. Het globale doel is om eind mei weer te beginnen, dus hebben wij een overeenkomst met de organisaties van de Tour of Norway en de Österreich Rundfahrt om daar te starten.”

De Noorse rittenkoers staat op de UCI-kalender van 21-24 mei, terwijl in Oostenrijk gekoerst wordt van 27 juni-3 juli. “Uiteraard alleen als de omstandigheden het toelaten en er geen andere veranderingen plaatsvinden”, zegt de ploeg. “Ons eerste doel is om de verspreiding van het virus tegen te gaan en de piek af te vlakken.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

vincenzo 19 maart 2020 om 12:03

De realiteit wil maar niet doordringen bij optimisten.

Hoe lang gaan we nog geconfronteerd worden met al deze plannen van dromers?

jooprioolpijp 19 maart 2020 om 12:25

enne, wat is de onomstotelijk vaststaande realiteit dan? Het staat iedereen vrij om hoop te putten uit optimistische scenario’s – jezelf tot einde jaar op zolder opsluiten is niet verplicht hè? En ze bouwen zoveel mitsen en maren in dat me duidelijk lijkt dat ze echt wel weten dat het maar zo niet door kan gaan.

vincenzo 19 maart 2020 om 13:43

Hopen mag altijd, maar het gaat gewoon niet gebeuren.

Een optimistisch scenario is dat dat er in november werd een wedstrijd gereden kan worden.

koos verrek 19 maart 2020 om 14:31

November? Zo das wel heul negatief van je hoor vincenzo

vincenzo 19 maart 2020 om 15:27

En dat uit jouw mond Koos ;)

Het is zowel negatief als realistisch. Over enkele weken zal iedereen (ook degenen die nu nog durven dromen) daarvan doordrongen zijn.

FondriestTF3 19 maart 2020 om 13:50

Optimisten die zien dat regelmatig testen zoals in Zuid-Korea gewoon werkt?

Of optimisten die zien dat het zuidelijk halfrond geen besmettingshaarden heeft, alleen import?

Optimisten die de scholen in China weer open zien gaan, zonder nieuwe besmettingen?

Of de optimisten die zien dat Nederland twee weken lang ‘open’ was, nu een week in matige lockdown en het aantal nieuwe besmettingen nog steeds behapbaar is? Zelfs met een volledige lockdown nog achter de hand.

Vrienden in Taiwan’merken er niks meer van’. Je wordt af en toe getest als je naar een publieke plek gaat, that’s it. Maar dat is natuurlijk maar optimistisch gezeik. Wij blijven er weken en maanden middenin zitten. Alles op slot en dat blijft zo. W

Dat is niet negatief, dat is natuurlijk superrealistisch.

Dr op en dr over 19 maart 2020 om 15:18

In Zuid Korea worden en werden er sinds het eerste besmette geval inderdaad 20 duizend test per dag gedaan, meer dan in ieder land dan ook. Daardoor kon het aantal doden relatief laag geworden houden. Dit gebeurd hier niet, in Europa wordt enkel getest op het moment dat je ernstige symptonen vertoond en je jezelf bij het ziekenhuis aanmeld. (Wat automatisch inhoud dat je ondertussen al tal van anderen besmet hebt.)
https://newsmonkey.be/coronavirus-leren-van-zuid-korea/

Een situatie die dus totaal niet te vergelijken is met Europa, waar iedereen tot twee weken geleden nog gewoon vrolijk in en uit kon vliegen.

Aangaande Taiwan is het ook totaal anders. Ten eerste hebben we daar amper officiële cijfers van omdat Taiwan niet erkend wordt door de WHO en enkel gezien wordt als provincie van China. Cijfers aangaande Taiwan zijn dan ook afkomstig uit China.

Tevens worden alle mensen die Taiwan binnenkomen automatisch al gescreend op koorts of ziekte, en dit al vele jaren. Dit omdat zij zulke slechte ervaringen hebben met de vorige keren dat er zulke ernstige virus uitbraken waren.

https://www.mo.be/nieuws/taiwan-bewijst-dat-democratie-geen-belemmering-voor-aanpak-corona

Dus ook Taiwan is in z’n geheel niet te vergelijken met Europa.

In China gaan in bepaalde delen van het land scholen weer open, en wordt er nu gekeken of er een terugslag komt. Daar valt op dit moment nog geen zinnig woord over te zeggen. In de meest ernstig getroffen gebieden in China geldt voor de aankomende twee weken overigens nog steeds een totale lock down. (Totale lock down waar geheel China gedurende twee en een halve maand in gezeten heeft. Betekend dat mensen in z’n geheel niet naar buiten mochten, en zelfs de boodschappen door wijkvertegenwoordigers tot aan huis werden gebracht.)

Ook deze situatie is dus in z’n geheel niet te vergelijken met Europa, waar we tot van de week nog gezellig met 60 duizend man in het voetbalstadion zaten of in de volle kroeg.

In Nederland neemt het aantal mensen op de verschillende IC afdelingen met meer dan 150 per dag toe. Nederland heeft 7 IC bedden per honderdduizend inwoners, wat een totaal maakt van een kleine 1200. In het tempo dat het aantal IC slachtoffers nu toeneemt zijn alle IC bedden over een week bezet. Of dacht je dat Brabant zijn IC patïenten voor de lol gaat overplaatsen naar andere provincies ?

Daarnaast is er maar één originele besmettingshaard, en dat is Wuhan. Alle overige gevallen in de wereld kan je zien als importgevallen. Natuurlijk maken die importgevallen weer nieuwe besmettingshaarden. En dat is wat je nu dus ziet op het zuidelijk halfrond waar de sars-corona 2 (covid-19) gevallen sinds een week ook sterk toeneemt. Daar liggen ze wat dat betreft nog achter op China, Europa en de VS, en moet het ergste dus nog komen. Zeker als je beseft dat er in die landen amper getest wordt.

Dus ik ben blij dat jij zo optimistisch bent, op dezelfde dag dat de NL regering ook heeft besloten per vanavond ook de grenzen dicht te gooien (Voor minimaal 30 dagen, maar wel met enkele uitzonderingen), en dat bekend is gemaakt dat de Olympische Spelen die pas veel later in het jaar plaatsvinden waarschijnlijk ook worden afgeblazen.

Uiteraard is optimistisch blijven een hele goede eigenschap. Maar de kans dat welke regering dan ook zijn vingers gaat branden om een nieuwe besmettingshaard te creëren en s’lands economie op het spel te zetten enkel om een wielerwedstrijdje te organiseren is natuurlijk nihil.

Ik sluit me bij deze dan ook aan bij de woorden van Vincenzo, wat allemaal heel wat realistischer klinkt. (En dat is mijn persoonlijke mening.)

Headlines

Materiaalzone

Populair

Poll