OPQS versterkt zich met Renshaw en Uran

donderdag 1 augustus 2013 om 14:48

Omega Pharma-Quick Step heeft zich voor de komende twee seizoenen verzekerd van de diensten van Rigoberto Uran en Mark Renshaw. Dit maakt de Belgische formatie zelf bekend op haar website.

De 26-jarige Uran komt over van Team Sky, waarin hij een belangrijke rol vervulde voor kopmannen Bradley Wiggins en Chris Froome. Dit jaar werd de Colombiaanse klimmer tweede in de Giro d’Italia, waarin hij alleen de superieure Vincenzo Nibali voor moest laten. Bij de Belgische ploeg zal hij uitgespeeld worden als kopman in de Grote Rondes.

Uran is bijgevolg erg blij met zijn nieuwe formatie. ”Ik ben zeer blij dat ik mag koersen voor een ploeg als Omega Pharma-Quick Step. Ik was al erg dicht bij een overgang naar dit team toen ik naar Europa vertrok. Ik wil Team Sky bedanken voor de afgelopen jaren, en ik heb heel veel zin om dit nieuwe avontuur aan te gaan.”

Mark Renshaw wordt bij de Belgische formatie herenigd met boezemvriend Mark Cavendish. Tussen 2009 en 2011 vervulde de Australiër bij Team HTC een cruciale rol in de sprinttrein van de Brit. Hij vertrekt na twee teleurstellende jaren bij Team Belkin, waar hij niet kon voldoen aan de verwachtingen.

Renshaw zelf is ook blij dat hij Cavendish opnieuw naar overwinningen kan loodsen. ”Ik verheug me op deze nieuwe periode. Omega is een van de beste ploegen in het peloton, en ik kijk ernaar uit opnieuw onderdeel uit te maken van de sprinttrein van Mark. Ik wil als laatste man hem weer aan overwinningen helpen.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone