Opleidingsploeg Team DSM bindt vier talenten aan zich

dinsdag 9 augustus 2022 om 16:42
Opleidingsploeg Team DSM bindt vier talenten aan zich

Max van der Meulen wint Classique des Alpes - foto: Classique des Alpes 2022

Team DSM heeft vier namen bekendgemaakt van renners die komend jaar bij de opleidingsploeg de stap van de junioren naar de beloften zetten. Behalve de Nederlander Max van der Meulen van wie al bekend was dat hij de overstap zou maken, gaat het om de Belgen Robbe Dhondt en Vlad Van Mechelen en de Est Frank Ragilo. Alle vier tekenden ze een tweejarig contract.

Van der Meulen hoort tot de beste Nederlandse junioren van zijn lichting. De renner van Willebrord Wil Vooruit kwam goed voor de dag in enkele klassiekers, waaronder de Ronde van Vlaanderen (4e) en Luik-Bastenaken-Luik (11e). Daarnaast werd hij vijfde in de lastige Zwitserse rittenkoers Pays de Vaud. Zijn meest in het oog springende resultaat is echter zijn zege in de Classique des Alpes. In de zware klimklassieker voltooide hij een solo van vijftig kilometer.

De 18-jarige Nederlandse allround renner kijkt ernaar uit om zich in de gelederen van Team DSM te voegen. “Het is al zo lang ik me kan herinneren mijn droomteam”, zegt hij in het persbericht van zijn nieuwe ploeg. “Ik kom naar het team met de ambitie om mijn tijdritvaardigheden te verbeteren en me meer te richten op klimmen en etappekoersen; maar ook om mijn algehele vaardigheden te verbeteren.”

Robbe Dhondt won dit jaar een rit in Gipuzkoa Klasikoa en was vierde in het EK op de weg. De Belg heeft een goede tijdrit in de benen en is ook een sterke puncheur. Zijn landgenoot Vlad Van Mechelen won dit jaar onder meer de eendaagse wedstrijden Guido Reybrouck en GP Clément Dumont. Hij kan goed sprinten en een goede tijdrit neerzetten, en kan een zware dag overleven. Frank Ragilo is de huidige juniorenkampioen in het tijdrijden van Estland.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Seppie 9 augustus 2022 om 18:41

Zou mooi zijn als de talenten nadat ze “doorbreken” ook bij DSM zouden bl8jven.

0
Fast Freddy 9 augustus 2022 om 19:05

Slechts 1 Nederlandse junior goed genoeg…

0
Michiel 9 augustus 2022 om 19:45

Twee anderen naar Jumbo Visma, Max zn ploegmaatje bij die peddelaars en die jongen van Boonstra. Tis maar net hoe de onderlinge verdeling plaatsvindt.

0
harryjohan71 9 augustus 2022 om 21:13

In 2023 nu 4 op de 15 renners zijn Nederlands. Jumbo-Visma 4 op 9. Benieuwd welke renners nog toegevoegd gaan worden aan de Development selectie van Jumbo – Visma / verlengd gaan worden. Dit jaar heeft JV 12 Development renners. Development Team DSM lijkt voor volgend jaar al zo goed als rond te zijn.

0
Adrie Van Bredenaar 19 augustus 2022 om 17:29

Persoonlijk vindt ik het altijd een lastige kwestie om talenten aan bepaalde ploegen te koppelen. Nou zien wij hier 4 renners die redelijk goed all-round zijn en met klimmen overweg kunnen. Maar dan is nog altijd de vraag: Kunnen zij winnen? Hebben zij dat killerinstinct. Ik denk persoonlijk dat dit niet de mannen daarvoor zijn!

Ik vind dat de grote ploegen meer naar de Nederlandse sprinters moeten kijken, die kan je verder opleiden. Kijk naar een Olav Kooij!

Opkomende renners zoals een: Sjors Lugthart, Julian Vergouw, Mees vlot, Viego Tijssen en Karst Hayma zijn meer geschikt voor die rol.

Denk ook aan de mannen die als 2e schil rijden: Wout Joore, Rens Grömmel, Toinne Vriezen en Bart Kortleve.

Ik vind dat grotere ploegen meer moeten kijken naar wat een renner nou echt in zich heeft en hoe hij zich gedraagt tijdens de wedstrijd i.p.v altijd maar naar die stomme metingen en wattages kijken.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone