Oostenrijkse geschorst voor betrokkenheid bij Operation Aderlass

woensdag 29 mei 2019 om 15:24
Oostenrijkse geschorst voor betrokkenheid bij Operation Aderlass

foto: Cor Vos

Christina Kollmann-Forstner is geschorst wegens betrokkenheid bij dopingzaak Operation Aderlass. De UCI heeft dat inmiddels laten weten aan de 31-jarige Oostenrijkse, die vorig jaar nog tweede eindigde op het WK mountainbike marathon achter Annika Langvad.

“De UCI kondigt aan dat zij de Oostenrijkse renster Christina Kollmann-Forstner op de hoogte heeft gebracht van mogelijke overtredingen van de anti-dopingreglementen op basis van informatie van de Oostenrijkse justitie rond dopingzaak Operation Aderlass”, meldde de internationale wielerbond in een persbericht. “Na beoordeling van alle informatie heeft de UCI besloten de renster met onmiddellijke ingang te schorsen.”

Kollmann-Forstner kondigde in april aan haar fiets aan de haak te hangen. Vorige herfst begon zij al over haar afscheid na te denken. Op Facebook schreef ze dat het steeds moeilijker werd om zich te motiveren nadat ze haar WK-medaille had veroverd. “Alles komt uiteindelijk tot een einde en ook dit gedeelte van mijn leven. Ik ben er niet verdrietig over, maar ik laat dit hoofdstuk met een stralend gezicht achter me.”

Op de MTB Marathon Series Women Elite Ranking van de UCI staat Kollmann-Forstner nog altijd achtste, nadat ze veel punten behaalde door haar tweede plek op het WK mountainbike marathon van 2018. Ook zegevierde ze in juni in de MTB-wedstrijd Hero Südtirol Dolomites. Ook op de weg is zij actief geweest; in 2010 eindigde ze vierde tijdens de nationale wegwedstrijd van Oostenrijk.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Polleke 29 mei 2019 om 15:25

‘Die zag de bui hangen’…

dikkechaap 29 mei 2019 om 17:49

Toch weer een nieuwe sport erbij in deze zaak. Zijn er eigenlijk vaak mountainbikers (m/v) betrapt?

Polleke 29 mei 2019 om 17:58

Meirhaeghe…Rasmussen….Heysdhal….

chiller87 29 mei 2019 om 19:43

In die periode pakte bijna iedere duursporter doping. Meirhaeghe is één van de weinigen die het ook gewoon eerlijk toegaf, alle andere hebben bijna altijd een excuus.

Corné 't Glansarm 30 mei 2019 om 08:40

Juist in relatie met de finishplaats van gisteren Antholz: de Belgische wereldtop (marathon) MTB-er Roel Paulissen, die lang in de schaduw stond van Meirhage, woonde in Antholz / Anterselva en werd in 2010 betrapt (was zowel in 2008 als 2009 wereldkampioen marathon op de MTB en won in 2008 Cape Epic samen met Jakob Fuglsang

Headlines

Materiaalzone

Populair