Ontgoocheling bij Dylan Teuns na niet-selectie voor WK: “Geen rekening mee gehouden”
foto: Cor Vos
woensdag 31 augustus 2022 om 10:08

Ontgoocheling bij Dylan Teuns na niet-selectie voor WK: “Geen rekening mee gehouden”

De Belgische bondscoach Sven Vanthourenhout presenteerde dinsdag zijn definitieve selectie voor het komende WK wielrennen in het Australische Wollongong. Een opvallende afwezige in de ploeg is Dylan Teuns. “Hier had ik geen rekening mee gehouden”, was de ontgoocheling bij de 30-jarige coureur groot.

Vanthourenhout rekent in Australië op kopmannen Wout van Aert en Remco Evenepoel. Ook Yves Lampaert, Jasper Stuyven, Nathan Van Hooydonck, Quinten Hermans, Pieter Serry en Stan Dewulf zijn erbij. Voor Teuns is er geen plek in de WK-selectie, ondanks zijn sterke voorjaar, met winst in de Waalse Pijl als sportieve uitschieter. De renner van Israel-Premier Tech werd gisteren op de hoogte gebracht. “De bondscoach zei dat hij minder goed nieuws had”, vertelt Teuns aan Sporza. “Het is redelijk hard binnengekomen.”

“Ik was natuurlijk bereid om in dienst te rijden van Wout en Remco”
Teuns kreeg naar eigen zeggen niet echt een reden voor zijn niet-selectie. “Ik zou niet van toepassing zijn bij de benodigdheden van de kopmannen. Zoiets heb ik als uitleg gekregen. Ik ben me er nochtans volledig van bewust dat er twee kopmannen zijn. En twee kopmannen is meer dan genoeg. Ik was natuurlijk bereid om in dienst te rijden van Wout en Remco. Ik had er geen rekening mee gehouden dat ik niet geselecteerd zou worden. Ik had ook gelezen dat ik zo goed als zeker was.”

“In mei had de bondscoach me nog gebeld en toen kreeg ik de bevestiging dat ik na een sterk voorjaar een certitude was in de selectie”, aldus Teuns. “Maar dan heb ik drie maanden niets meer gehoord. Misschien was ik er te gerust in. Of er iets is gebroken met de bondscoach? Hij heeft me laten weten dat hij niet ontevreden was over mijn vorige selecties. We blijven dus op dezelfde lijn staan. Of ik zal kijken naar het WK? Misschien de laatste 10 kilometer, maar zeker niet de hele dag.”

RIDE Magazine
25 Reacties
Sorteer op:
31 augustus 2022 10:28
Ik voel met hem mee en snap het ook niet. In dienst rijden kan hij gewoon en na het gouden duo is het de beste renner op dit parcours, echt een flagrante flater van de opperplank dit.
    31 augustus 2022 10:39
    of IPT heeft achter de rug van Teuns gesmeekt aan SVH om hem niet mee te nemen. Nu de laatste koersen was Teuns ook echt niet goed.
    31 augustus 2022 10:50
    Zowel zijn niet selectie als de communicatie is beneden peil. Eerst is ie zeker, bovendien goed gegaan vorige jaren. Absurd om dan halverwege het jaar van tactiek te veranderen zonder enige communicatie, van de bondscoach
31 augustus 2022 10:21
Hij zou ook weinig koers zien als hij pas overdag z'n tv zou aanzetten...
31 augustus 2022 10:38
Ten opzichte van Serry was Teuns toch wel een flinke verbetering geweest.
    31 augustus 2022 10:47
    En of. Teuns is de man die het verschil maken kon in een finale als gatendichtende superknecht voor tegelijk WvA en REVKET Nu kan je eerder al krijgen dat die 2 naar elkaar kijken in hun gedeeld kopmanschap.
    31 augustus 2022 12:15
    Maar Remco wil Serry…
    31 augustus 2022 14:56
    "Serry, Dylan", aldus Evenepoel
    31 augustus 2022 15:25
    Best wel vilein om de zwarte piet hier naar Remco door te schuiven, Serry is niet per se degene die 1 op 1 met Teuns staat. Getuige ook de non-reserverol.

    Wat Panache stelt lijkt me de reden.
    31 augustus 2022 23:24
    Een bondscoach van de Belgische wielerploeg moet de kunst verstaan om uit een schijnbaar onklopbare poel van renners een selectie te puren die er naast de kopmannen helemaal niet zo opvallend uitziet. Staat bovenaan in de vacature van de Belgische wielerbond.
    31 augustus 2022 23:51
    Mij lijkt de Belgische ploegsamenstelling best ok. De best mogelijke selectie staat niet gelijk aan de optelsom van de beste individuele renners. Dat hebben de Nederlandse dames al meermaals bewezen.
31 augustus 2022 10:52
Ik heb het idee dat het erop neer komt dat REV en Wout allebei een halve ploeg krijgen. Als dat stramien gevolgd wordt, zou ik ook niet weten hoe ik Teuns zou moeten inpassen.
    31 augustus 2022 12:13
    Net zoals bvb. Quinten Hermans en Stan Dewulf ingepast worden?
31 augustus 2022 11:00
Tja, als het klopt dat hem is meegedeeld dat hij al zeker was is dit natuurlijk een hele rare gang van zaken. Om niet te zeggen onprofessioneel van de bondscoach.
31 augustus 2022 11:09
Kan natuurlijk ook dat WvA of REV nee heeft gezegd tegen de selectie van Teuns. Ga er maar vanuit dat Vanthourenhout niemand selecteert zonder zijn twee grote toppers te consulteren.
    31 augustus 2022 11:13
    Die vanthourenhout is all over the place. Laat nota bene zijn eigen ploeg het gat dichten op een kopgroep waar jouw renner de beste is.
31 augustus 2022 12:22
Ik vind Teuns nu niet meteen de beste teamplayer. Is iemand die zich altijd wat afzijdig houdt en als hij dan toch bijdraagt, is hij meestal na een paar honderd meter weg. Kan natuurlijk genoeg zijn om een verschil te maken, maar dan zou ik ook de voorkeur geven aan de ietwat gelijkaardige Hermans. Daarnaast is Stuyven natuurlijk ook niet altijd even behulpzaam, maar die is wel vriendjes met Van Aert, dus tja...
31 augustus 2022 15:52
Huiszoeking even terug lijkt me geen rol te spelen eerlijk gezegd. Meeste mensen zijn dat alweer even snel vergeten als andere zaken waar niks is uitgekomen in het verleden.

Persoonlijk zit ik eerder op de lijn van Gebruikersnaam. Teuns is zowel binnen als buiten de koers een beetje een einzelgänger. Vanthourenhout is er als de dood voor dat prima donna’s WvA en REV achteraf het gevoel krijgen dat ze in de finale niet helemaal hun ding hebben kunnen doen. Dan is een eigengereide wildcard als Teuns eerder een stoorzender op een selectie van 8 man.

De macht van enerzijds van Aert en de steeds groter wordende groep rond hem met niet alleen TJV’ers maar ook maatje Stuyen en anderzijds de invloed van Lefevere, maakt het voor de bondscoach een moeilijke evenwichtsoefening om iedereen tevree te houden.

Bovendien is Vanthourenhout er ook niet de man naar om verder te denken dan gewoon zijn kopmannen content proberen houden, en gaat hij niet zelf eens met een gedurfd plan (en dito selectie) op de proppen komen.

Dat gezegd zijnde is Teuns ook gewoon een grote gok gezien hij zeer wisselvallig presteert én heb je met Hermans al een gelijkaardige joker aan boord.
31 augustus 2022 11:01
Zoals Thoin al zei, hij is voor veel geld naar Israel gegaan en ik kan me zo voorstellen dat zij liever niet hebben dat Teuns een paar weken opoffert om op het WK in dienst te rijden. Tot nu toe heeft eigenlijk alleen de Spaanse bondscoach gemeld dat sommige ploegen moeilijk doen. Ik kan mij voorstellen dat dat in dit geval ook zo is.
31 augustus 2022 11:28
Gehuil om de Belgische WK-selectie is een jaarlijks terugkerend thema.
    31 augustus 2022 12:16
    De keuze is dan ook vrijwel altijd groter dan het aantal beschikbare plaatsen.
    31 augustus 2022 12:21
    Jij reageert ook alleen maar als je negatief kan doen, niet?
31 augustus 2022 11:01
Dit gaat puur om imago (de huiszoeking).
    31 augustus 2022 11:11
    Dat was ik glad vergeten maar kan wel degelijk de reden zijn ja. Wel uitermate laf om dat dan niet als zodanig te communiceren.
    31 augustus 2022 12:45
    Scherp. Ook niet meer aan gedacht (gelukkig maar trouwens).

Reacties zijn gesloten.