Ongenaakbare Ewan miste Impey

Ongenaakbare Ewan miste Impey

foto: Sirotti

donderdag 19 januari 2017 om 09:30

Caleb Ewan won dan wel met speels gemak de derde rit in de Tour Down Under, maar zo makkelijk als het leek was het niet. De kleine Australiër was in de slotkilometer op zichzelf aangewezen. Desondanks kwam niemand in de buurt van de man in vorm.

‘Ik zag een gaatje’
Ewan vertelt op de ploegsite van Orica-Scott dat het driekwart van de rit duurde voordat hij het goede gevoel te pakken had, na de zware rit van woensdag. “Maar de zege stemt me uiteraard tevreden. Het was op het einde heel erg hectisch. Ik dacht dat ik in de laatste kilometer te ver van achteren zat, maar gelukkig wist ik mijn weg naar voren te vinden voordat de sprint begonnen was. Ik verloor Daryl Impey, mijn lead out-man, in die val (waarbij ook Gorka Izagirre hard tegen de grond ging, red.). Dat was een enorme klap. Ik besloot om mezelf er tussen te gooien en van wiel naar wiel te springen. Plots was daar een gaatje en kon ik mijn inspanning vol doortrekken tot op de streep.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Wheely 19 januari 2017 om 09:36

Mooie foto.

edit: mmm eerst stond er een prachtige foto van Ewan, Sagan en van Poppel

0
RainbowJersey 19 januari 2017 om 11:03

Ik dacht dat Kluge zijn leadout man was? Of was dat alleen zondag?

Hij was toen wel te spreken over zijn leadout.

0
Arry1337 19 januari 2017 om 11:13

Het gaat er waarschijnlijk voornamelijk om dat hij ineens een schakel in zijn trein kwijt was. Of dat nou Impey of Kluge is, maakt dan weinig uit, de een moet de ander verplaatsen en die kracht kom je dan later tekort.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone