Olav Kooij vijfde in lastige rit: “Een nieuwe stap in zijn ontwikkeling”

woensdag 3 augustus 2022 om 12:20
Olav Kooij vijfde in lastige rit: “Een nieuwe stap in zijn ontwikkeling”

foto: Cor Vos

Olav Kooij eindigde in de vierde etappe van de Ronde van Polen als vijfde. Dat was boven verwachting, want bij Jumbo-Visma gingen ze er vanuit dat de jonge sprinter de finale niet zou overleven. “Voor de etappe dachten we dat dit einde te moeilijk voor een pure sprinter als Olav zou zijn”, aldus ploegleider Maarten Wynants.

Hoewel de Nederlandse ploeg ook nog Mike Teunissen tot zijn beschikking had, werd uiteindelijk toch de kaart Kooij getrokken. “Olav zei dat hij zich goed voelde. Dat is waarom we net voor het einde besloten op hem te gokken. Het getuigt van groot talent dat hij mee kan doen om het podium tot het einde van de wedstrijd. Het is een nieuwe stap in zijn ontwikkeling”, zegt Wynants over Kooij, die zaterdag de openingsrit van de Ronde van Polen won.

“Niet alles verliep uiteindelijk vlekkeloos voor ons team”, kijkt Wynants terug op de finale, waarin Tosh Van der Sande betrokken was bij een valpartij. “Op het eerste gezicht heeft hij wat blauwe plekken en schaafwonden. We zullen later moeten zien wat de exacte gevolgen zijn. Dat ongeluk verstoorde onze sprintvoorbereiding. Daarom is het heel mooi dat Olav alsnog vijfde wordt bij een finish als deze.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Geit in mijn Kelderman 3 augustus 2022 om 12:52

Je merkte wel dat hij wat frisheid in de benen miste op het laatst, maar dat hij in zo’n rit nog mee kan doen geeft aan dat hij het middengebergte wel wat beter overleefd dan een Jakobsen of Ewan. Ben benieuwd waar het plafond van deze gast ligt, toch een beetje Neerlands hoop in bange(re) dagen.

0
ti-raleigh 3 augustus 2022 om 12:53

Als hij zich zo doorontwikkelt, zit de ploeg over 2 a 3 jaar weer met een soort van (prettig) luxeprobleem voor de Tour.

0
Groetjesaandevoetjes 3 augustus 2022 om 13:29

Ze hebben de Tour nu binnen, dus de obsessie kunnen ze deels laten varen en Nederlandse sprinters als Kooij verdienen het om opgesteld te worden als ze ritzeges kunnen pakken. Ik denk dat het ook al deels anders was gelopen met Groenewegen mocht Roglic in 2020 de Tour hebben gewonnen.

0
jv88 3 augustus 2022 om 13:33

Als hij zo doorontwikkeld kun je hen nog max 2 jaar zoet houden zonder een keus te maken voor de Tour. Op het moment zou er geen plek zijn en zal die andere oorden op gaan zoeken als de samenstelling zo blijft. Maar over 5 jaar ziet de wereld er misschien weer anders uit. Dan het Wout misschien eindelijk ( voor Belgische commentatoren) zijn gedroomde ploeg.

0
Wielermop 3 augustus 2022 om 13:45

Knappe prestatie, hij gaat rap vooruit. Ik heb de etappe niet gezien, maar was Teunissen in orde? Had hem hier namelijk eerder verwacht.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone