Olav Kooij sprint naar zege in Circuit Cycliste Sarthe

woensdag 6 april 2022 om 15:52
Olav Kooij sprint naar zege in Circuit Cycliste Sarthe

foto: Cor Vos

Olav Kooij heeft de tweede rit in het Circuit de la Sarthe gewonnen. De jonge Nederlander bleek in finishplaats Le Lude de rapste te zijn. 

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Het Circuit de la Sarthe ging woensdag verder met een nieuwe rit die op het lijf geschreven leek te zijn van oud-wereldkampioen Mads Pedersen. De Deen won dinsdag al de openingsrit en is de huidige leider in de Franse rittenkoers.

Voordat Pedersen mogelijk zijn spurtbenen mocht loslaten in Le Lude, reed er eerst nog een gevaarlijke groep weg met zes renners weg uit het peloton. Pierre Rolland was van hen de bekendste, ook Mattia Bais moet als vluchtkoning uit de Giro d’Italia een belletje laten rinkelen. Verder nog: Antoine Berlin, Mael Guegan, Marco Tizza en Thibault Guernalec.

Maldonado en Gougeard zorgen voor gevaarlijke situatie, maar sprintteams op hun hoede
Hun maximale voorsprong bedroeg vier minuten. Toen deze op anderhalf uur voor het einde was teruggelopen tot een minuut, besloten hardrijders Anthony Maldonado en Alexis Gougeard de oversteek te maken.

De sprintersploegen zagen echter het gevaar in, en met nog minder dan tien kilometer te gaan werden alle koplopers ingerekend. De sprinters konden vervolgens hun lol op: onder meer Pedersen zagen we zich in de slotfase naar voren wurmen, maar hij was vandaag niet bestand tegen het sprintgeweld van Kooij, die na vele ereplaatsen dit jaar zijn eerste zege boekte.

Dit artikel delen:

16 Reacties

Yeez 6 april 2022 om 15:58

Uitstekende leadout ook van Pluimers (die steeds meer richting de hoofdmacht solliciteert) en Mick van Dijke (hij en Kooij voelen elkaar vanaf 2020 al perfect aan). Ze kwamen op het ideale moment en Kooij kon mooi uit de rug van Pedersen komen, want de wind stond op kop.

0
Jandepandaman 6 april 2022 om 16:04

Mooie zege voor Olav! Pluimers is ook zeer sterk bezig dit seizoen, vond hem eigenlijk ook elke koers bij de TJV hoofdmacht dit seizoen boven gemiddeld presteren, top knechtje!

0
Landeirovic 6 april 2022 om 16:07

Mooi voor Kooij! Cavendish geraakt zen lead out niet voorbij…

0
bilthoven 6 april 2022 om 16:41

Cav kan zich voor dit soort wedstrijden kennelijk niet meer opladen. En al helemaal niet, als hij het met een heel matige ploeg moet doen.

0
Thijmen.cycling 6 april 2022 om 22:30

Ik denk dat Cav zonder Mørkøv niet zo ver komt…

0
Turtlehead 6 april 2022 om 16:10

Mooi, daar is de eerste zege. Zeker geen afgang. Pedersen duwde hem nog flink naar buiten, maar hij kwam goed uit t wiel.

0
heinp 6 april 2022 om 23:02

UCI moet eigenlijk beginnen met consequent bestraffen van afwijken van je lijn. Pedersen gaat hier zeker in de fout maar geen valpartij dus UCI vindt het prima .
Gewoon uit de uitslag halen is het geen men direct moet toepassen anders is het wachten tot wederom flinke valpartijen.

0
uitdewaaier 6 april 2022 om 16:10

Zo dat is lekker. Die had hij nodig.

0
Stelvio-fan 6 april 2022 om 16:11

Bram Welten rijdt toch ook wel de nodige ereplaatsen bij elkaar zeg! Goed seizoen rijd hij tot nu toe, daar zal ongetwijfeld een overwinning op volgen.
Leuk dat Olav Kooij wint!

0
Romāns Vainšteins 6 april 2022 om 16:15

Hoog tijd en ook meteen een wereldkampioen als runner-up. Mooi voor hem.

0
Limal 6 april 2022 om 16:18

Mooi, daar is ‘ie dan de welverdiende eerste zege van het jaar!

0
Het Jachtluipaard van Numansdorp 6 april 2022 om 16:18

Slechts een kwestie van tijd voordat Pluimers de overstap maakt naar de WT.

0
Groetjesaandevoetjes 6 april 2022 om 16:36

Moooooi. Gaat de goede kant op met deze man.

0
Gr.R. 6 april 2022 om 16:54

Mooi ook die TJV-renner op de achtergrond. Ruim voor die tijd al een vuistje omhoog en als Kooij finished, vol juichen.

0
fietsvriend 6 april 2022 om 17:16

Deze jongen gaat pijlsnel – genieten.

0
Murcia 6 april 2022 om 17:31

Dit zat er natuurlijk aan te komen maar dat maakt het niet minder knap, Kooij maakt bovendien heel goed werk van deze jonge ploeg af. Zal niet bij deze zege blijven vermoed ik.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone