Nys over eerste grote ronde Evenepoel: “In staat om op het podium te eindigen”

zaterdag 18 januari 2020 om 17:10
Nys over eerste grote ronde Evenepoel: “In staat om op het podium te eindigen”

foto: Cor Vos

Sven Nys denkt dat Remco Evenepoel in staat is om op het podium te eindigen van zijn eerste grote ronde, de Giro d’Italia. “Voor mij is Remco een podiumkandidaat. Misschien is dat een risicovolle uitspraak, maar ik denk dat hij het in zich heeft.”

“Wat goed is, komt snel. Dat was bij Tom Boonen ook het geval en bij Remco zie ik dat ook. Hij is een fenomeen, eentje dat we op dat vlak de laatste jaren niet meer gezien hebben. Als je ziet hoe hij dat tijdrijden onder de knie heeft en daar ook bij de grote jongens truien pakt”, gaat Nys verder tegen Sporza.

Daarom denkt de oud-wereldkampioen veldrijden ook dat Evenepoel het ver kan schoppen in zijn eerste Giro d’Italia. “Hij kan ook klimmen zoals de besten en heeft ook die explosiviteit. Misschien kan hij ook nog vanuit een underdogpositie starten. Met de flair die hij heeft, kan hij heel ver komen.”

“Remco is stilaan een voorbeeld geworden voor heel veel andere jonge renners”, concludeert Nys. “Hij zit qua kunnen zeker nog niet op zijn limiet.”

Dit artikel delen:

27 Reacties

Wielervolger 18 januari 2020 om 17:21

Iemand die nooit een grote ronde gereden heeft zal het wel weten

Domestique 18 januari 2020 om 17:59

Hoeveel grote rondes heb jij gereden?

lander luypaert 18 januari 2020 om 17:25

Zegt onze expert van de weg.

Andreotti 18 januari 2020 om 17:59

Dat is toch geen gewaagde uitspraak ? De klasse spat er van af en als je in je eerste seizien al gelijk een klassieker kan winnen sta ik nergens meer van te kijken.
Normaal zou het te vroeg zijn, en ja, hij is nog zo jong, maar ja, normaal is hij niet he, dus ik zou er niet van staan te kijken….

Baik-Baik 18 januari 2020 om 18:05

Ik geloof er niet in. Heeft afgelopen seizoen in de bergen in ieder geval nog niet genoeg indruk gemaakt en in de tijdritten zal hij ook geen uren pakken

04398 18 januari 2020 om 18:41

Laat hem eerst maar eens podium rijden in een ronde over een week (bijv. Parijs-Nice of Dauphiné). Bergop heeft hij nog niet laten zien de wereldtop te kunnen verslaan, laat hem daar eerst rustig mee beginnen en dan goed voorbereiden op 3 weken knallen en dan zien waar op schip strand.

Viktrodriguez 18 januari 2020 om 19:32

Dit inderdaad. Evenepoel heeft nog veel te weinig laten zien voor een dergelijk verwachtingspatroon. Tegen b/c-garnituur heeft nog niet eens gedomineerd

Michelangelo 18 januari 2020 om 20:03

Is exact ook mijn mening. Tot nu toe heeft hij mij nog niet overtuigd in het hooggebergte. Tijdritten zijn uitstekend, middengebergte gaat hij ook mee komen.

Ik denk ook dat hij dit jaar beter nog niet voor een klassement gaat. Gewoon proberen voor roze te gaan in de ITT, kijken of je dat nog een paar dagen kunt houden (of kunt veroveren), en een keer testen in het hooggebergte. En verder een paar ritten aankruisen om mee te zitten.

Maar ben benieuwd. Hij lijkt me ambitieus en moeilijk af te remmen. Dus wie weet gaat hij toch voor een klassement…

Japsie 18 januari 2020 om 18:42

Zou Sven gedronken hebben toen hij deze uitspraak deed?

Pizzi 18 januari 2020 om 18:47

Dit. Wat een grap.

Maar goed, ik blader over een vijftal maanden nog eens terug naar dit topic :)

Samlambeej 18 januari 2020 om 19:04

Nys?

poortje de dijkenstoemper 18 januari 2020 om 19:13

Wint ook gelijk de tour en vuelta mits opgesteld door de ploegleiding , moet wel tussen de rondes door ook ingeven wat gouden plakkenophalen op de Olympische spelen

ruudenkit 18 januari 2020 om 19:13

Kansloos, als hij top 15 tijd met mss een etappe overwinning heeft hij het gewoon heel goed gedaan.
Laat hem gewoon lekker onbevangen starten zonder druk en ervaring opdoen.

poortje de dijkenstoemper 18 januari 2020 om 19:14

Wint ook gelijk de tour en vuelta mits opgesteld door de ploegleiding , moet wel tussen de rondes door ook nog wat gouden plakkenophalen op de Olympische spelen

tendam 18 januari 2020 om 19:15

Als Thomas De Gendt het kon… ;)

Explorer 18 januari 2020 om 19:17

Ik hoop dat ze remco langzaam brengen, er ligt nu al zoveel druk van onze buren op zijn schouders. Hij is zo jong, laat hem eerst een ronde vrij uitrijden en daarin ontdekken wat hij kan en hoe drie weken koersen is. De komende jaren zullen dan wel uitwijzen of hij een topper kan en mag worden.

koos verrek 18 januari 2020 om 19:24

En nys kant weten

Renzeva 18 januari 2020 om 19:45

Tis ook wel makkelijk om te zeggen ‘Remco kan podium rijden’ want ja, als hij dat doet dan zeg je: ‘zie je wel, check mij goeie kenner zijn’ enzo. En zo niet, dan zeg je gewoon: ‘hij’s wel erg jong hè we moeten hem de tijd geven…’

Gewoon easy en goedkoop, hoorde ook al een dude (LanternRouge) op YouTube zeggen dat Remco niet bergop wordt gelost door Simon Yates komende giro. Tja, das ook gewoon verdrietig en opportunistisch gedoe voor mensen die wel willen scoren.
Voorspel dan liever iemand die de giro wint terwijl die nog geen podium eerder reed, das veel interessanter.

Lance4eva 18 januari 2020 om 19:54

Sven Nys kijkt altijd uit zijn ogen alsof 'ie net uit een ei komt. En heeft ook dito uitspraken.

Ik denk dat Evenepoel 14e gaat eindigen in het klassement. Maar kan evengoed 48e als 2e worden.

We zullen het zien.

Deel Koeper 18 januari 2020 om 22:16

Als Evenepoel deze winter dezelfde enorme stap heeft gezet, die Pogacar tussen 2018 en 2019 heeft gezet, dan is ’t best mogelijk.

Thijs E 18 januari 2020 om 22:37

De hoop van een natie, er zijn er voor minder omgevallen.

Andere invalshoek: Lefevere beschermt zijn investeringen, het zou mij niet verbazen als hij Evenepoel na 14 dagen uit koers haalt.

Renzeva 18 januari 2020 om 23:58

Ja dat zou wel een goeie zijn en dan voorkom je dat hij evt in de 3e week erdoorheen zou zakken… dus blijf je zijn status als superrenner/talent beschermen

Sunrider 19 januari 2020 om 00:59

Journalisten willen graag horen hoe insiders over Evenepoel denken en dan wordt de een na de andere opgeklopte verwachting gelanceerd. Intussen gaat Evenepoel zelf ook steeds meer aan grootspraak lijden. En Lefevre laat het gebeuren….

boenk 19 januari 2020 om 01:55

Ik heb Evenepoel zelf nog geen grootspraak weten uiten. Als iemand die tweede is geworden op het WK tijdrijden en eerste op het EK tijdrijden zegt dat hij wil gaan voor een titel op de spelen in het tijdrijden, lijkt me dat eerder gezonde ambitie. Hij zegt ook niet dat hij wel eventjes dat varkentje zal wassen, maar hij wil er wel gewoon voor gaan. Zelfde met LBL en Lombardije. Hij won al San Sebastian, dan mag je toch dromen van meer?

Wat betreft dit artikel, Vannieuwerkerke had gewoon zo dom niet moeten zijn om die vraag te stellen. Want voor wie het fragment niet zag, Nys antwoordt gewoon op een vraag. En anderzijds “kan” het ook, dus het antwoord van Nys is niet zo van de pot gerukt. Pogacar had niet meer bewezen toen hij de Vuelta reed. Het “kan” ook dat Evenepoel nog stappen heeft gezet, er zijn veel tijdritkilometers, vele toppers rijden de Tour, Evenepoel is ontegensprekelijk een talent. Dus het is allemaal best mogelijk. Maar wel onwaarschijnlijk dat hij dit meteen (dit jaar al) zonder ervaring gaat klaren. Of ze zouden hem bij DQS echt aan de leiband moeten leggen, en bij elke bocht in zijn oor fluisteren wat hij moet doen. Anders vrees ik dat hij veel energie gaat verspillen en er halfweg de tweede week al door zit.

doorak 19 januari 2020 om 02:43

boenk Precies. Blijkbaar kenen velen niet het verschil tussen grootspraak en zelfvertrouwen. Dat laatste is voor een sporter erg belangrijk en niet voor niets dat de goede trainers. coaches hun sporters dat proberen mee te geven. Zoals ik eerder in ander artikel mbt Roglic al schreef bespaart zelfvertrouwen energie en mentaal wordt ook vaak een of zelfs het verschil gemaakt.

Sunrider 19 januari 2020 om 06:35

Je moet niet vergeten dat hij pas 19 is en ook in de wielersport pas komt kijken.
Uitspraken als: “Ik ben de beste tijdrijder, maar ik ben niet de beste klimmer”, “Ik ben niet bang voor een terugval. Ik laat dat gewoon niet toe in mijn hoofd.” en de roze trui pakken in de aankomende Giro getuigen niet van vertrouwen maar zijn m.i. grootspraak. Als een Nederlander dit soort uitspraken zou doen zou heel België over hem heen vallen. Bescheidenheid siert de mens zeggen wij, gelukkig bestaat er ook nog een andere Poel.

Michelangelo 19 januari 2020 om 10:14

Er is een dun lijntje tussen zelfvertrouwen en grootspraak. En wat hij en ook een deel van de mensen ziet als “gezond zelfvertrouwen ” ziet is voor veel anderen al snel “dikke nek en grootspraak “.

Ik denk dat lefevre er goed aan doet om deze jongen niet te veel op de voorgrond te laten treden in (wieler)praat programma’s. Laat de grootspraak over aan anderen en laat Remco enkel fietsen. Zodat hij zelf enkel op dr fiets bijdraagt aan zijn hype.

Want ik spreek niet veel mensen die vdp niet pruimen, maar ik hoor al wel vaak om me heen dat ze evenepoel-moe zijn. En ik denk dat de zelfverzekerde en zelfbewuste houding daar toch voor een groot deel tussen zit.

En natuurlijk de schreeuwende koppen in de media. Want nys is echt altijd genuanceerd in zijn uitspraken, maar het wordt opgepend alsof Remco zo even naar het podium fietst. En daar kan evenepoel zelf niets aan doen maar is wel bepalend voor hoe mensen naar hem kijken.

Headlines

Materiaalzone

Populair