Movistar-renner Nuno Bico wijkt uit voor overstekende hond en breekt sleutelbeen

zaterdag 8 september 2018 om 11:41
Movistar-renner Nuno Bico wijkt uit voor overstekende hond en breekt sleutelbeen

foto: Sirotti (archiefbeeld)

Voor Nuno Bico kwam er vroegtijdig een einde aan de Grand Prix de Québec. De 24-jarige Portugees van Movistar week uit voor een overstekende hond en kwam daarbij ten val. De onfortuinlijke renner moest daarop opgeven. Het leed was echter nog niet geleden, want medisch onderzoek bracht na afloop een gebroken rechtersleutelbeen aan het licht.

Na zo’n 70 kilometer koers stak er plots een hond het parcours over, waardoor Bico stevig in de ankers moest om de viervoeter te ontwijken. Hij kwam daarbij hard ten val – eerst op zijn rechterbeen, daarna kreeg ook zijn schouder een flinke opdoffer.

Onderzoeken bevestigden daarna een breuk van zijn rechtersleutelbeen, waardoor hij in elk geval de GP de Montréal mist. Ook zijn resterende programma lijkt in gevaar te komen. Het is dus nog onduidelijk wanneer hij weer kan terugkeren in competitieverband.

Ook Juul-Jensen blesseert zich
Ook Christopher Juul-Jensen moest de wedstrijd vroegtijdig verlaten. De 29-jarige Deen ging tegen de vlakte en moest de koers verlaten. Zijn ploeg Mitchelton-Scott vreesde al snel voor een gebroken sleutelbeen en medisch onderzoek wees na afloop inderdaad een breuk uit.

Verder werden er geen blessures vastgesteld bij de renner, die dit jaar al een rit won in de Ronde van Zwitserland en op de zevende plaats eindigde in de PostNord Danmark Rundt.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair