NTT ziet Stefan de Bod en Jay Thomson met blessures afhaken in UAE Tour
foto: Cor Vos
woensdag 26 februari 2020 om 17:48

NTT ziet Stefan de Bod en Jay Thomson met blessures afhaken in UAE Tour

NTT Pro Cycling ging vandaag met twee renners minder van start in de vierde etappe van de UAE Tour. Stefan de Bod en Jay Thomson waren gisteren betrokken bij een valpartij, waarbij zij beiden een breuk in de pols opliepen.

De Bod en Thomson gingen al vroeg in de derde etappe onderuit. Hoewel ze de finish op Jebel Hafeet wisten te bereiken (De Bod zelfs als vijftiende), werd naderhand bij beide renners een scaphoïdfractuur vastgesteld. Eerst bij Thomson, bij wie gipsverband werd aangebracht. De Zuid-Afrikaan reisde vervolgens al naar huis om daar verder behandeld te worden. “Mogelijk ondergaat hij een operatie om het genezingsproces te versnellen”, aldus ploegarts Piet Daneels.

Vanochtend zag NTT Pro Cycling ook De Bod, na Domenico Pozzovivo de best geklasseerde renner van de ploeg, wegvallen. “Op weg naar de slotklim was ik echt aan het worstelen. Ik kon mijn stuur niet vasthouden en kon amper remmen”, zei de Zuid-Afrikaanse renner voor de etappe. “Op de klim daalde de adrenaline in en voelde ik me goed tot aan de finish. Vanochtend deed ik echter een testritje en kon ik niet remmen. Hopelijk is het niet iets serieus.”

Vanmiddag liet De Bod op social media opnieuw van zich horen en bevestigde hij zijn scaphoïdfractuur.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
26 februari 2020 20:17
Jammer voor beiden, ploeg had uitzicht op wat UCI punten met de Bod die ze goed kunnen gebruiken.... drie keer tegenslag dus voor NTT...
    26 februari 2020 21:37
    De Bod leek eindelijk wat moois op niveau neer te gaan zetten. Gaan we nog wel terug zien die jongen.

    Topnaam voor iemand met een goede tijdrit, Heerluk.

Reacties zijn gesloten.