‘NTT Pro Cycling kan mogelijk toch door in 2021’
foto: Cor Vos
donderdag 22 oktober 2020 om 08:48

‘NTT Pro Cycling kan mogelijk toch door in 2021’

Er lijkt licht aan het einde van de tunnel voor NTT Pro Cycling. Volgens La Gazzetta dello Sport en Het Nieuwsblad zijn er concrete signalen dat ploegbaas Doug Ryder een nieuwe hoofdsponsor vindt waarmee het WorldTour-team verder kan in 2021.

De Italiaanse sportkrant verwacht de komende dagen meer nieuws te krijgen over de toekomst van NTT. De Zuid-Afrikaanse ploeg kreeg vorige maand te horen dat de hoofdsponsor na dit jaar niet doorgaat. Over de toekomst van het team was al enige tijd onzekerheid.

Op dit moment herbergt de selectie van NTT vijf renners die voor 2021 een contract hebben: Domenico Pozzovivo, Victor Campenaerts, Samuele Battistella, Matteo Sobrero en Dylan Sunderland. De rest heeft een aflopend contract.

NTT Pro Cycling beleefde woensdag een hoogdag in de Giro d’Italia: de Australische klimmer Ben O’Connor wist de bergetappe naar Madonna di Campiglio te winnen, nadat hij een dag eerder nog tweede was geworden.

RIDE Magazine
18 Reacties
Sorteer op:
22 oktober 2020 09:07
Bedankt Ben!
    22 oktober 2020 09:20
    Schijnt dat Ben zelf naar de bruinbroeken vertrekt. Want daar is wat plaats gemaakt.
22 oktober 2020 09:10
Zou mooi zijn... maar je hoort dit soort geruchten helaas te vaak. Om vervolgens te moeten constateren dat het weer gebakken lucht was.
22 oktober 2020 09:14
Dat zou heel mooi zijn. Ik hoop het
leuke ploeg, met Bjarne erbij komt er misschien nog wat meer idee achter.
    22 oktober 2020 09:41
    Ik heb juist uit de binnenkant van de ploeg begrepen dat de ideeen van Bjarne niet echt heel goed werken binnen die ploeg.

    En verder zit ik niet te wachten op figuren als Bjarne in de wielersport. Omdat ik hem (net als een Vinokoerov bijvoorbeeld) niet heel berouwvol vond, en gewoon ook voor geen meter vertrouw.
    22 oktober 2020 09:41
    Nou, Bjarne kan als kiespijn gemist worden in de wielrennerij.
    Deze charlatan, oplichter, dopinggebruiker & dealer hadden ze levenslang moeten verbieden om ooit nog een functie binnen alle sporten te hebben.
    Zelfs bij het sjoelen zou hij gaan sjoemelen.......

    Vuilnisman, kan deze zak ook nog mee?
    22 oktober 2020 10:28
    @A.M.M. Jonkers

    In dat geval houdt je weinig mensen over. Iedereen gebruikte bijna.
    Dat je de persoon Bjarne niet mag, ja dat kan dat is niet erg.
    Maar als hij van waarde is voor NTT is dat toch hartstikke mooi.
    Als hij ervoor kan zorgen dat NTT een betere ploeg word, of een ploeg blijft juich ik dat alleen maar toe. De dingen die hij deed waren niet goed, maar daarvoor kan je hem niet blijven veroordelen.
    22 oktober 2020 10:40
    @Jesse,
    Maar ik heb juist ook begrepen vanuit de ploeg zelf dat zijn aanpak niet echt vruchten afwerpt. En dat een prestatie zoals van O'Connor gisteren eerder was behaald ONDANKS de aanwezigheid van Riis dan DANKZIJ hem.

    Verder weet ik niet of veel sponsoren het prettig vinden dat die man aan het roer zit. Nog even afgezien van toetsenbord ridders zoals ik, die niets van hem moeten hebben.

    En ja, de spoeling wordt dun als je alle mensen met een dopingverleden nu uit de wielrennerij zou halen. Maar er zijn behoorlijk wat gradaties in aan te brengen, van mensen die het slachtoffer waren van het systeem, en mensen die veel meer aan de "daderkant" stonden. En types als Vino of Riis gaan bij mij toch echt meer richting "daders" dan pakweg een Steven de Jongh.
    22 oktober 2020 17:45
    Vanuit de ploeg zijn er meer geluiden mbt Bjarne Riis, niet alleen negatief.
    Verder alleen zeurkousen en zwartkijkers denken zo. Immers vrijwel iedereen uit het verleden heeft eea met doping te maken gehad ofwel dergelijke opmerkingen getuigen eerder van een zure geest en gebrek aan realiteitszin.
    Bovendien in projecten waarvan de pilots vaak al in de tonnen lopen en complete migratietrajecten / risk management / Meerjarige SLA's in de miljoenen lopen zal het de endorser, dmu, IT manager etc een biet zijn of de ploeg die zij sponsoren een ploegleider heeft die Riis heet.
22 oktober 2020 09:27
Dit soort verhalen heb ik vaker gehoord. Ik ben wel benieuwd wat er anders met de licentie gaat gebeuren. Circus Wanty - Gobert neemt de licentie over van CCC. Alpecin-Fenix zal denk ik geen interesse hebben in een dure WorldTour licentie nu ze al zeker zijn van een uitnodiging voor de WorldTour wedstrijden komend seizoen. Dan denk ik toch aan Team Total Direct Energie of Team Arkea Samsic als voornaamste kanshebbers.
    22 oktober 2020 09:49
    Als NTT stopt dan neemt niemand die licentie over en hebben we opnieuw 18 WT teams en niet het aantal van 19 zoals dit jaar.
22 oktober 2020 09:40
Goede renners in deze ploeg
22 oktober 2020 09:43
Ah, na de Giro winst dan toch.
22 oktober 2020 10:01
Het blijft voor mij altijd een beetje raar....Riis, Vino en andere moeten uit de wielersport verdwijnen maar anderen worden op handen gedragen. Hinault weigerde in zijn tijd dopingcontroles. Virenque met Festina. Merkx die zijn tijd ver vooruit was. Zoetemelk is twee of drie betrapt. Boonen betrapt op cocaïne wat weer gelinkt wordt aan pot belge. Mijn beperkte mening is dat Vino bovenal een zeer mooie ploeg leidt zonder noemenswaardige dopinggevallen.
    22 oktober 2020 17:47
    + 1 helaas ontbeert nuchterheid, realisme bij velen.
22 oktober 2020 13:07
Nog weinig renners van NTT die aan andere ploegen gelinkt worden, dat maakt het wel geloofwaardig.
22 oktober 2020 18:51
Batistella en Sobrero gaan naar Astana... done deal...
    22 oktober 2020 21:25
    Die hebben beiden nog een contract

    Volgens PCS hebben 8 renners nog een doorlopend contract en niet 5 zoals het artikel beweerd

Reacties zijn gesloten.