Niki Terpstra: “Missie om mooie uitslag te rijden is niet gelukt”

zaterdag 13 juli 2019 om 18:48

Niki Terpstra zat zaterdag mee in de vlucht van de dag, maar moest passen toen Thomas De Gendt en Alessandro De Marchi versnelden. “Ik had me geconcentreerd op deze etappe, dus het was goed dat ik meezat. Maar mijn missie om een goede uitslag te rijden is niet gelukt”, vertelt Terpstra tegenover de camera van WielerFlits.

“Op die zware klimmen reden ze gewoon te hard voor mij”, gaat Terpstra verder. “Het tempo in het peloton heeft me de das om gedaan, want anders hadden we in het midden van de etappe, waar de zware beklimmingen lagen, nooit zo hard gereden. Dat was te hard voor mij. Als we daar iets rustiger hadden kunnen doen, dan had ik dat misschien kunnen overleven, want die finale was iets minder pittig.”

“Maar het is zo gelopen”, eindigt de Nederlander. “Thomas was de sterkste vandaag, dus hij is de verdiende winnaar. Ik moet weer kijken naar een andere dag.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

5 Reacties

LutsenkoFan 13 juli 2019 om 18:55

“… , want anders hadden we in het midden van de etappe, waar de zware beklimmingen lagen, zo hard rijden."

Klopt niet helemaal.

Tegen deze De Gendt had Terpstra toch geen kans gehad. Misschien later in de Tour bijvoorbeeld naar Gap.

Jean Dumas 13 juli 2019 om 19:22

Dat zegt ie ook, goede analyse.

koos1 13 juli 2019 om 19:31

Van de 4 is Terpstra ook gewoon de minste klimmer. Hij zal zeker nog wel een keer in een goede ontsnapping zitten, maar winnen zal heel lastig worden.

Viktrodriguez 13 juli 2019 om 22:54

Dat lijkt me de belangrijkste reden dat zijn kans op een ritzege nihil is. Hij kan best solo winnen met zijn tijdrit en is ook niet echt heel traag na een zware koers, maar de gemiddelde overgangsetappe is wel een factortje of wat zwaarder dan die Vlaamse heuveltjes in de kasseienklassiekers.

Sephiroth 14 juli 2019 om 13:25

Balen voor hem, maar ik vond het bij voorbaat al niet echt een Terpstra etappe

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair