Nieuwe zege voor Blanka Kata Vas in Gullegem

zaterdag 2 januari 2021 om 14:34
Nieuwe zege voor Blanka Kata Vas in Gullegem

Blanka Kata Vas heeft haar tweede opeenvolgende zege geboekt. De talentvolle veldrijdster uit Hongarije bleek drie dagen na haar zege in Bredene ook de beste te zijn in Gullegem. Inge van der Heijden en Sanne Cant mochten met Vas mee het podium op als nummers twee en drie.

Ceylin del Carmen Alvarado, Denise Betsema, Lucinda Brand en Yara Kastelijn stonden zaterdag allemaal niet aan de start van de Cyclocross Gullegem. Drie dagen na de door Vas gewonnen Cyclocross Bredene, waar de Nederlandse toppers ook niet aanwezig waren, was het opnieuw letten op namen als Vas, Cant, Van der Heijden, Anna Kay, Clara Honsinger, Rebecca Fahringer en Aniek van Alphen.

In de openingsfase schoten er direct enkele rensters vandoor: Marion Norbert Riberolle was het die de kopstart nam en Vas, Van der Heijden, Kay en Cant in haar kielzog meekreeg. De Franse kampioene kon maar even genieten van haar leidende positie, want na een klein slippertje bij Vas wist de Hongaarse kampioene snel weer erop en erover te komen.

Vas – foto: Cor Vos © 2021

Riberolle zakte vervolgens steeds verder weg, terwijl Cant weer, net als in Bredene, de voornaamste achtervolger op Vas werd. De Belgische kampioene kon nooit echt weerstand bieden. Het gat werd namelijk steeds groter. Vanuit de achtergrond wist Van der Heijden dan ook snel weer de aansluiting bij Cant te vinden.

In het restant van de cross zou er geen duel meer om de zege plaatsvinden, die was namelijk voor de 19-jarige Vas. Spannender was de strijd voor plek twee. In de laatste ronde wist Van der Heijden definitief dit duel in haar voordeel te beslissen door de sprint van Cant te winnen.

flag-be Cyclocross Gullegem
1. flag-hu Blanka Kata Vas in 45m47s
2. flag-nl Inge van der Heijden op 30s
3. flag-be Sanne Cant in z.t.
4. flag-gb Anna Kay op 1m15s
5. flag-fr Marion Norbert Riberolle op 1m28s
6. flag-nl Aniek van Alphen op 2m05s
7. flag-be Karen Verhestraeten op 2m29s
8. flag-us Rebecca Fahringer op 2m55s
9. flag-nl Susanne Meistrok op 3m03s
10. flag-be Joyce Vanderbeken 3m12s

Dit artikel delen:

23 Reacties

Dolfy 2 januari 2021 om 14:40

Weer sterk gereden van Blanka Vas. Mooi hoe Van der Heijden net als Cant blijft geven, en ze had meer over dan Cant in de sprint.

Murcia 2 januari 2021 om 14:40

Prachtig optreden weer van Kata Vas, buiten het veld aandoenlijk verlegen maar in de koers aanvallend en sterk. Cant nooit dichtbij kunnen komen en weer op de meet geklopt door een Nederlandse. Inge is een geweldig sterke fietser maar technisch toch wat onbeholpen. Het parcours zelf vind ik gruwelijk saai, dit is niks beter dan het veel bekritiseerde Dendermonde.

Barry Batsbak 2 januari 2021 om 15:03

Inderdaad niet het mooiste parcours van dit seizoen. Dendermonde was een ploeterpartij bij de gratie van de vele regenval, waardoor de bodem verzadigd was. Echte cross, volgens de kenners. Als er geen regen was gevallen was Dendermonde net zo’n pareltje geweest als Gullegem vandaag.

Van der Heijden oke. Knap dat ze toch nog een eindsprintje uit haar benen wist te schudden voor plek 2.

Merlinappa 2 januari 2021 om 15:25

Hier komt nog wel iets meer techniek bij kijken door de dijkjes etc. Nog steeds een vrij saai parcours maar lang niet zo inspiratieloos als Dendermonde imo

HoofdIsVrij 2 januari 2021 om 14:42

Het interview ging al iets beter.

Sterk gestreden van Van der Heijden met een mooie tweede plek als resultaat. Als je bedenkt dat ze bij de beloften zowel Alvarado als Kastelijn meermaals wist te verslaan dan is ze het laatste jaar toch wat stil blijven staan met als dieptepunt het WK u23 in 2020.

Martino87 2 januari 2021 om 14:50

Ze spreekt best een beetje Engels, maar die interviewer maakt het haar niet gemakkelijker.

Franco Ballerini 2 januari 2021 om 15:01

Hoe meer interviews, hoe beter het zal gaan. En ze zal er nog veel gaan geven. Ik ken haar verder niet, maar wellicht dat als je haar in het Hongaars interviewt ze je de oren van je kop kletst. Dat zie je ook wel bij bv Italiaanse dames.

Posterix 3 januari 2021 om 08:29

Ik heb jammergenoeg dit interview niet gezien, maar bij de vorige dacht ik : Stel eens een open vraag, dan hoeft ze niet alleen maar “Yes” te zeggen…

Peter Lippens 2 januari 2021 om 14:51

Vas gewoon de beste, technisch goed, koos de goede lijnen, ook erg goed in de zandstrook en vooral stapte op tijd af als ze dreigde te stranden in het zand. En idd haar interview ging al een stuk vlotter maar ze is nog erg jong en mooi toch voor het veldrijden.

Franco Ballerini 2 januari 2021 om 14:57

Op een parcours als vandaag zie ik een Vas in deze vorm dicht bij de Nederlandse top eindigen.

tendam 2 januari 2021 om 15:23

Ze zou wellicht 4e kunnen worden. Dat is waarschijnlijk de reden dat ze deze minder bezette crossen rijdt: dan kan ze ook echt winnen.

Ze is wel al beter dan Alvarado was op die leeftijd, dus dat belooft veel goeds.

Franco Ballerini 2 januari 2021 om 16:08

4e lijkt me op dit moment ook het max haalbare. En inderdaad beter dan Alvarado op die leeftijd, maar dat zijn van bv van Anrooij, Pieterse en van Empel ook. Het blijft koffiedik kijken wie de belofte waar kan maken.

Brabander 2 januari 2021 om 15:38

Blanka is een bazin. Die gaat zich de komende jaren echt wel tussen de toppers smijten. Waarschijnlijk volgend jaar al. Ze heeft alles, gedijt ook op zware omlopen en ze crost met lef

Franco Ballerini 2 januari 2021 om 16:28

Brabander is de grootste fan van Blanka Vas; onder elk bericht over haar reageert hij steevast lovend, en dat heeft niets te maken met het feit dat het een mooie verschijning is ;-)

Brabander 2 januari 2021 om 17:13

Haha. Jij hebt mij door :)
Inderdaad een erg prettige verschijning om te zien. Ben haar met extra belangstelling gaan volgen toen ze vorig jaar eigenlijk uit het niets 2e werd in Essen. Dat interview erna is wat mij betreft ook echt legendarisch. Maar dan is het leutig om te zien dat ze dan ook echt doorbreekt. Af en toe is ze nog iets te druistig lijkt het, maar denk dat dat haar manier van crossen is. Ze is niet afwachtend in ieder geval.
Wel slim ook om toe te slaan in crossen als Bredene en Gullegem. Het is dan wel een B-veld, maar zeker geen C-veld. En je leert zo wel wat winnen is

platteprijs 2 januari 2021 om 17:10

@redactie, is Honsinger wel gestart?

Brabander 2 januari 2021 om 17:21

Volgens mij niet

Michelangelo 2 januari 2021 om 17:27

Is er geen Vos, dan is er wel een Vas om Cant van de zege te houden. Prima gereden: conditioneel en technisch oppermachtig vandaag. En Inge vd Heijden ook gewoon goed gereden: aan het eind net wat meer over dan de Belgische kampioene.

Wat mij verder opviel was het gestuntel van Cant op het opkantje. Er wordt steeds gesproken hoe “technisch superieur” ze is, maar daar was vandaag weinig van te merken. Kijk hoe makkelijk Vas en Kay bijvoorbeeld dat dijkje opreden. Als ze hier is komen crossen voor het zelfvertrouwen, dan is dat niet veel beter geworden ljkt me. Gisteren kwam ze een stuk beter voor de dag.

Deel Koeper 2 januari 2021 om 19:49

“Cant is nog altijd op alle vlakken even goed als vroeger, het zijn gewoon de opkantjes die sterker zijn geworden.”

Checco 2 januari 2021 om 21:31

Edit redactie: Niet doen.

harryjohan71 2 januari 2021 om 21:43

@Checco Het klopt mijns inziens wel wat Michelangelo zegt. Dat jij je hierin niet kunt vinden is natuurlijk prima. Ik lees graag wat jij van de prestaties van Cant vindt.

Michelangelo 2 januari 2021 om 21:49

@Checco, als je niet verder komt dat dit soort onnozele bijdragen, zoek dan svp een andere hobby!

Hoe lang nog voordat wielerflits doorheeft dat je het alter ego bent van de gebande Ligthning of Burdinnogwat?

jan jansen 2 januari 2021 om 23:33

Michelangelo;
Als ze wat vaker lacht kan veel veranderen

Headlines

Materiaalzone

Populair