Nieuwe coronabesmettingen binnen Italiaanse baanselectie

zondag 8 november 2020 om 08:36
Nieuwe coronabesmettingen binnen Italiaanse baanselectie

foto: Cor Vos

De Italiaanse baanwielrenners kennen een allesbehalve vlekkeloze voorbereiding op het EK baanwielrennen (11-15 november) in het Bulgaarse Plovdiv. Afgelopen donderdag testte blikvanger Filippo Ganna al positief op corona, nu blijken ook Liam Bertazzo en Michele Scartezzini besmet met het coronavirus.

Beide renners leven nu in isolatie en maken het goed, zo heeft de Italiaanse wielerfederatie inmiddels laten weten. De overige renners en stafleden zijn inmiddels getest en alle resultaten bleken negatief. De selectie zou aanvankelijk deze zondag afreizen naar Bulgarije, maar heeft nu besloten de trip met enkele dagen uit te stellen.

De baanwielrenners zullen nu op dinsdag naar Plovdiv reizen om daar deel te nemen aan het EK baanwielrennen. Een dag voor vertrek is er nog een laatste testronde om zo (eventueel) nieuwe positieve gevallen eruit te vissen en af te zonderen.

De Italiaanse baantoppers verblijven al een tijdje in Montichiari om zich optimaal voor te bereiden op het Europees kampioenschap baanwielrennen.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone