Filippo Ganna positief op corona, vlak voor de start van EK baanwielrennen

vrijdag 6 november 2020 om 08:17
Filippo Ganna positief op corona, vlak voor de start van EK baanwielrennen

foto: Cor Vos

Filippo Ganna trekt zich voorlopig terug in isolatie na een positieve coronatest. De Italiaanse hardrijder verbleef met de nationale baanselectie in Montichiari om zich optimaal voor te bereiden op het EK baanwielrennen (11-15 november).

De Italiaanse wielerfederatie heeft donderdagavond laten weten dat Ganna een positieve coronatest heeft afgelegd. De renner van INEOS Grenadiers zou voor het trainingskamp negatief hebben getest, maar kreeg afgelopen woensdag last van milde symptomen. Een dag later werd hij opnieuw getest en nu bleek de uitslag positief.

Ganna moet nu voorlopig in isolatie blijven en dat terwijl het EK baanwielrennen over vijf dagen begint in Plovdiv, de op een na grootste stad van Bulgarije. De Italiaanse wielerbond heeft inmiddels ook de andere renners en stafleden die aanwezig zijn op het trainingskamp laten testen. Alle resultaten zijn negatief.

De 24-jarige Ganna is nu al een van de succesvolste baanwielrenners van zijn generatie. Zo werd hij maar liefst viermaal wereldkampioen op de individuele achtervolging. Ganna maakte dit seizoen ook furore op de weg. Zo werd hij in Imola wereldkampioen tijdrijden en won hij in de voorbije Giro d’Italia maar liefst vier etappes.

Dit artikel delen:

30 Reacties

S. Dauert 6 november 2020 om 08:39

Ontzettend jammer! Hopen dat hij geen klachten krijgt en niet ziek wordt.

0
Mark 6 november 2020 om 09:05

Eens. Te hopen dat hij sterk blijft en met 90 kg bergetappes kan blijven winnen en tijdritten.

0
harryjohan71 6 november 2020 om 09:13

Er staat duidelijk dat hij milde symptomen (klachten) heeft. Dat is de reden dat hij voor een 2e keer getest is.

0
S. Dauert 6 november 2020 om 09:57

Ik ken geen enkele topsporter die niet op de grenzen van zijn/haar weerstand leeft. Zoals Henk Gemser me ooit zei: als het in de keel zit of hoger, kun je trainen.
Gelukkig voor Filippo hebben milde klachten en een positieve uitslag niet per definitie iets met elkaar te maken.

0
Jan Blokland 6 november 2020 om 09:11

Onlangs had ik het erover dat het voor mij onverklaarbaar is dat er in de Vuelta niemand positief test. Dat ze het daar goed voor elkaar hebben zegt men dan. Zal dat werkelijk wel zo zijn. Ik gaf toen aan dat het mij niet zal verbazen dat er nadien toch renners bij zijn die positief zijn of waren.
Enfin, hier het bewijs met Ganna vanuit de Giro.

0
harryjohan71 6 november 2020 om 09:15

Giro is al bijna 2 weken afgelopen. Oftewel de kans is klein dat hij het in de Giro heeft opgelopen

0
xistnc 6 november 2020 om 09:32

Woensdag. Toen was de Giro anderhalve week afgelopen. Reken maar uit. Grote kans dat hij het in de Giro heeft opgelopen, in het feestgedruis na afloop of tijdens de thuisreis.

Maar dat zegt natuurlijk helemaal niets over de Vuelta. Alle geluiden zijn het erover eens dat men het daar wél picobello voor elkaar heeft.

0
harryjohan71 6 november 2020 om 09:40

De kans is volgens mij groter dat hij direct na afloop van de Giro ‘onvoorzichtig’ is geweest. Zolang hij de enige is waarvan naar buiten komt dat hij Corona heeft, kun je echt niet de conclusie trekken dat hij het in de Giro heeft opgelopen.

0
xistnc 6 november 2020 om 09:47

Prima dat je die conclusie niet kunt trekken. Maar jij komt met twee onjuistheden om dat te onderbouwen. Dat helpt niet.

0
FDJ 6 november 2020 om 09:53

De Vuelta heeft de bubbel veel beter voor elkaar. De Giro, en Italië, staan garant voor chaotische taferelen en dat zie je nu terug in hoe de Tour en de Vuelta het virus wel bij de renners weg hebben weten te houden.

0
S. Dauert 6 november 2020 om 09:59

Hoho, er is niet sprake van ‘wel’ of ‘niet’ virus, er is sprake van een meetbare virale lading bóven of ónder de grenswaarde. Als de Ct waardes in de Giro en Vuelta netjes laag zijn gehouden test niemand ‘positief’.

0
harryjohan71 6 november 2020 om 10:00

Welke 2 onjuistheden? Bijna 2 weken ipv andere halve week. Ik vind het vreemd dat op basis van 1 voorval direct een relatie met de Giro wordt gelegd. Het aantal besmettingen bij wielrenners ook in de Giro is gewoon laag. Deze besmetting aan de Giro toeschrijven is wel heel kort door de bocht.

0
RodyTur10 6 november 2020 om 09:33

Edit: Dit is ongepast

0
AnderJ 6 november 2020 om 09:39

Pardon?!

0
Verweggistan 6 november 2020 om 09:34

Dus Gannadieren kunnen ook Corona krijgen.

0
Jan Blokland 6 november 2020 om 10:51

Beste liefhebbers, het komt misschien suggestief over wat ik schreef. Het geen wat ik mij af vraag is dat ik me niet kan voorstellen in deze tijd dat er in de Vuelta 681 renners, mecaniciens, etc… allemaal negatief zijn, terwijl de corona overal explodeert. In het voetbal, schaatsen, maar ook elders waar toch wel degelijk de bubbel wordt toegepast.
Want waterdicht is niets. Nu komt het over of de organisatie in de Vuelta het allemaal beter doet dan elders. Ik geloof veel, maar heb toch mijn vraagtekens hierbij.
Zou het niet zo kunnen zijn dat ze ten koste van alles Madrid moeten halen? iedereen had toch ook zijn twijfels daarover.

0
Marik 6 november 2020 om 11:04

Hmmmm interessant…..het is allemaal de schuld van de Rothschild’s en de wereldregering.

0
CechRepublic 6 november 2020 om 11:08

Snel ons alu hoedje opzetten, Marik. Beschermd behalve tegen de chemtrails en 5G straling vast ook tegen Covid. Wel zo veilig.

Meer inhoudelijk, ze rijden in Spanje door zeer dunbevolkte gebieden. Daar is een bubbel m.i. best redelijk vol te houden. Wel “grappig” dat baasje Vegni er als enige van de GT’s niet in is geslaagd een goede bubbel op te zetten.

0
doorak 6 november 2020 om 12:05

Wat ChechRepublic zegt,
plus feit dat hij na de Giro, direct voor het trainingskamp nog negatief teste. Voorschrijdend inzicht geeft aan dat incubatietijd zelfs al 5 dagen kan zijn.

Ofwel de bewering dat besmetting uit de Giro komt is uitermate zwak, ongefundeerd.

En ja, de Giro daar zaten ook toeristen in dezelfde hotels, de agenten die het opliepen hoewel die wel gescheiden van renners bivakeerden, waren veel meer toeschouwers zonder mondkapje aan het schreeuwen aan en op parcours en ging door o.a. drukbevolkt gebied, zaken die in de Vuelta niet aan de orde zijn.
Plus S. Dauert zegt of beter zo gesteld: mensen met een geringe hoeveelheid virus testen vaak negagief. Je moet dus afhankelijk vd testmethode al redelijk veel virus hebben om positief te testen.
Komt ook nog eens bij dat vergelijk voetbak etc niet opgaat. Renners zijn veel meer gewend voorzichtig te zijn. Leefden vaak al periodes in soort van bubbel en passen daarbij zeer goede hygiëne maatregelen toe standaard vanuit hun vak.
Kortweg staan vaak veel scherper dan voetballers die notabene zo blijkt onlangs gewoon nog “gingen” feesten na een wedstrijd en één is al genoeg, of hebben meer sociale, zakelijke bijeenkomsten.

0
vanSpringel 11 november 2020 om 16:00

Nee hoor Jan, ik had daar totaal geen twijfels over.

0
CechRepublic 6 november 2020 om 11:04

Ik schrok me wezenloos toen ik de eerste drie woorden in de kop las. De Corona toevoeging was eigenlijk een soort opluchting.

0
Marik 6 november 2020 om 11:14

Het valt me op dat er nog geen renner is die stelselmatig ontkent dat hij positief is bevonden. Is toch een verademing t.o.v. die andere positieve testen.

0
CechRepublic 6 november 2020 om 11:19

In dat opzicht ook opmerkelijk dat Ineos nog geen batterij advocaten uit de kast heeft getrokken om deze positive test aan te vechten.

0
doorak 6 november 2020 om 12:12

Chech dat zou in dit geval ook geen zin hebben.
M.b.t. EK baan valt Ganna onder de nationale bond en de aldaar in dat land gehanteerde testmethode die mogelijk anders is dan alwaar team Ineos gevestigd is. Het is een souverein recht van elk land eigen methodes en regels te hanteren inzake Covid 19 testen.

Anderzijds er is binnen de UCI geen regel vastgelegd en bevestigs bij oa het CAS hoe een Covid test er uit zou moeten zien waardoor mogelijk in dit geval mbt alles wat onder de UCI valt wel aan te vechten zou zijn.

Verder, Britisch Cycling is er misschien wel blij mee :-)

0
CechRepublic 6 november 2020 om 13:32

@Doorak, dat was een cynische reactie van mij op Marik’s kwinkslag.

0
doorak 6 november 2020 om 14:58

Dat meende ik te zien, hoewel ik evengoed twijfelde. En omdat er duidelijk hier dat verschil is wat ik aangaf toch erop ingegaan.
Zat ik er toch naast dus met mijn twijfel :-) evengoed wel een mooie satiere.

0
Lance4eva 6 november 2020 om 13:29

Ik wil niet lullig doen, maar als Ganna een maandje eerder corona had gekregen, dan had Campenaerts nu een nieuwe ploeg gehad.

0
Wheely 6 november 2020 om 13:51

Tja en als hij dan Hart of Dennis had aangestoken had Kelderman de Giro gewonnen.

0
S. Dauert 6 november 2020 om 16:10

Ik wil ook echt niet lullig doen, maar positief testen op aanwezige fracties van sars-cov-2 is iets anders dan ziek worden of ‘corona’ krijgen; laat staan het verspreiden. Een positieve test toont viraal materiaal aan. Meer niet.

0
vanSpringel 11 november 2020 om 16:02

Breng mensen dat maar eens aan hun verstand.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone