Nieuwe baas Bahrain Merida: “Had Rohan Dennis graag zien blijven”
foto: Cor Vos
maandag 7 oktober 2019 om 09:55

Nieuwe baas Bahrain Merida: “Had Rohan Dennis graag zien blijven”

Rod Ellingworth, de nieuwe grote baas van Bahrain Merida, had wereldkampioen tijdrijden Rohan Dennis graag bij de Bahreinse ploeg zien blijven. Enkele dagen na diens tweede wereldtitel op rij werd echter bekend dat per medio september zijn doorlopende contract was ontbonden.

Ellingworth wil in een uitgebreid interview met de Britse krant The Telegraph weinig kwijt over de kwestie. “Het enige wat ik erover wil zeggen is dat ik Rohan graag had zien blijven. Hij maakte zeker deel uit van mijn langetermijnplannen, dus ik ben teleurgesteld over de manier waarop de dingen zijn gelopen.” Dennis leefde in onmin met zijn ploeg vanwege onvrede over het materiaal. Dat leidde onder meer tot een onverwachte opgave tijdens de Tour de France.

Tegenover het vertrek van Rohan Dennis en ook Vincenzo Nibali, die naar Trek-Segafredo gaat, staat de komst van Mikel Landa en Wout Poels. Ze zijn onderdeel van Ellingworths plannen om van Bahrain Merida een winnende ploeg te maken, wat uiteindelijk moet uitmonden in winst van de Tour de France. Of Poels en Landa de Tour kunnen winnen? “Zeg nooit nooit. Wout zal zich aanvankelijk toeleggen op eenweekse rittenkoersen.”

“Mikel? Dat is duidelijk een van de meest begaafde klimmers ter wereld. Het is zo natuurlijk zoals hij op de pedalen staat. Ik kijk ernaar uit om opnieuw met hem te werken (in 2016 en 2017 waren ze beiden werkzaam bij Team Sky, red). Ik weet dat hij nogal een reputatie had bij Sky, maar ik vond hem nooit irritant. Ik voel dat als ik met hem spreek hij meer vragen stelt, proactiever is. Hij krijgt steeds meer door wat nodig is om een leider te zijn.”

Eerder werkzaam bij Team Sky
Ellingworth is per 1 oktober de nieuwe grote baas bij Bahrain Merida. De Brit was de laatste jaren performance manager bij Team Sky, maar die ploeg kondigde medio april zijn vertrek aan. Voor die tijd stond hij lange tijd aan het hoofd van de jeugdopleiding van de Britse wielerbond en stond hij aan de wieg van de opkomst van renners als Mark Cavendish en Geraint Thomas. De komende tijd staat vooral in het teken van de opbouw van een teamcultuur en het kaderen van alle plannen.

 
6 Reacties
Sorteer op:
7 oktober 2019
Ben blij dat ie weg is joh....mega overschatte renner die alleen wat tijd kan rijden ...als ie er zin in heeft
  7 oktober 2019
  Kan alleen tijdrijden?? Afgelopen ronde van Zwitserland vergeten? Hij is niet de beste renner maar zeggen dat die alleen kan tijdrijden is beetje overdreveb
  7 oktober 2019
  Ik denk dat hij hem tijdens Zwitserland niet in zijn ploeg had opgenomen. Waarschijnlijk op basis van Zwitserland wel in zijn Tour ploeg en die frustratie is hij niet meer te boven gekomen.
7 oktober 2019
"ik ben niet boos, ik ben teleurgesteld"
7 oktober 2019
Dus is hij niet de 'grote baas'...
  8 oktober 2019
  Ellingworth is pas officieel aangetreden ná het vertrek van Rohan Dennis. En ka waarschijnlijk de materiaalproblemen niet oplossen.

Reacties zijn gesloten.