Niet fitte Tim Merlier ziet af in Ronde van Slovenië

donderdag 16 juni 2022 om 18:33
Niet fitte Tim Merlier ziet af in Ronde van Slovenië

foto: Cor Vos

Tim Merlier hoopte vandaag voor de zege te sprinten in de Ronde van Slovenië, maar bleek in de heuvelzone niet in staat om te overleven. Wat blijkt: de rappe man van Alpecin-Fenix is niet helemaal fit. “Nog altijd een beetje ziek”, laat hij weten op de populaire trainingsapp Strava.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Alpecin-Fenix, de ploeg van Merlier, reed in de eerste koersuren nog wel op kop van het peloton, om zo aan te sturen op een massasprint. De sprinters hadden deze etappe dus met rood omcirkeld in de agenda, maar toch was het parcours allerminst vlak op weg naar de finish. Dat bleek nog maar eens op goed vijftig kilometer van het einde. Het peloton spatte namelijk uiteen op een kort maar wel steil klimmetje.

De mannen van Bahrain Victorious, met Matej Mohorič als grote aanjager, zagen dit als een ideaal punt om de pure spurters overboord te gooien. Na een fikse tempoversnelling was het peloton gereduceerd tot een veertigtal renners. Tim Merlier zat er niet meer bij: de coureur van Alpecin-Fenix bleek niet bij machte om de heuvelzone te overleven. Na afloop van de rit liet Merlier weten dat hij zich verre van topfit voelt.

“Nog altijd een beetje ziek, nog altijd smoorheet”, is zijn korte maar duidelijke reactie op Strava. Lionel Taminiaux, een ploegmaat van Merlier, kreeg in de finale de vrijheid om voor eigen rekening te sprinten. De 26-jarige Belg kwam als tweede over de streep, nadat hij alleen zijn meerdere moest erkennen in Dylan Groenewegen.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Jean Dumas 16 juni 2022 om 20:24

Begint een beetje triest verhaal te worden, zijn vertrek bij Alpecin.

0
Derierre de la course 17 juni 2022 om 00:02

Moet je als je ziek bent niet gewoon rust pakken?

0
Barry Batsbak 17 juni 2022 om 09:00

Die Taminiaux is naast een prima lead-out ook best een degelijk sprinter. Die zou ook wel wat vaker de vrije hand mogen krijgen.

0
Jean Dumas 17 juni 2022 om 23:27

Eigenlijk past Philipsen veel beter bij QS dan Merlier, en vult Merlier VDP aan. Zonde dat het nu andersom gaat.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone