Nico Denz: “Eindelijk sta ik daar waar ik wil staan”

vrijdag 17 juni 2022 om 17:57
Nico Denz: “Eindelijk sta ik daar waar ik wil staan”

foto: Cor Vos

Nico Denz haalde in de Ronde van Zwitserland zijn grootste zege uit zijn carrière. Nadat de Duitse renner van Team DSM al enkele successen had geboekt in .1-koersen, won hij nu een wedstrijd in de WorldTour. In de zesde etappe was hij de beste in de sprint van een kleine kopgroep.

“Ik voelde me de hele dag al fantastisch”, vertelde Denz na afloop van de etappe met aankomst bergop op de Moosalp. “Ik moet de staf in de volgauto echt bedanken. Ze hielden me koel met water en ijs en dat was de sleutel voor vandaag. Op de laatste klim probeerde ik aan te klampen om bij Fausto Masnada te blijven.

Hij kraakte me bijna, maar hij zat zelf ook op de limiet. Ik wist dat ik een goede finish in de benen had. Uiteindelijk kwamen een paar jongens van voren terug. Even dat ik dat ik verloren was, want ik lanceerde mijn sprint vrij laat. Het was echter toch genoeg en het is ongelooflijk.”

De Duitser had de Tour de Vendée van 2018 al achter zijn naam staan, en ook een etappe in de Ronde van Slowakije van 2020. Winnen op WorldTour-niveau deed hij vandaag echter voor het eerst. “Eindelijk sta ik daar waar ik wil staan. Normaal ben ik niet echt een winnaar en werk ik veel in de achtergrond, dus dat maakte het extra speciaal vandaag.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

bertus11-11 17 juni 2022 om 18:04

Wat een acteur zeg. Aanklappen…..ja daag…je zag gewoon dat hij meer in zijn benen had dan hij deed voorkomen. Zou pas een echte vent zijn als hij daar eerlijk voor uit komt.

0
fietsmerin 18 juni 2022 om 00:42

Wielrennen is als het leven 1 groot toneelstuk. Wij kunnen daar als toeschouwers onze eigen interpretatie aan geven. Prachtige apotheose toch dat hij met zijn wonderbenen het laat aankomen op een millimeter finish ipv de hele kopgroep op 5 min rijden….

0
Martijn Arensman 18 juni 2022 om 00:47

Haha Bertus, de teleurstelling vanwege verlies voor de wolfpack druipt er vanaf.

Go DSM! Gefeliciteerd Nico!

En netjes weer het team bedankt, top!

0
Arema Pro Cycling Team 17 juni 2022 om 19:56

Het is hem gegund.

0
ddjong67 18 juni 2022 om 11:15

Liebe Bertus (aus 1911?) …

Du hast wunderschöne Augen; die sehen was niemand sieht. So blau … Ich hoffe jedoch das Du ein echter Kerl bist .. so einer die nicht atmet und trotzdem locker vom Hocker 1.1, Pro und WT Rennen gewinnt. Herzliche gruesse! Und Nico, supergeil Du aufs höchste Treppchen zu sehen. Grüsse an Champo #CCF!

Bis dahin

0

Headlines

Populair

Materiaalzone