Nederlandse ploeg bekendgemaakt voor Étoile d’Or

maandag 12 juli 2021 om 12:35
Nederlandse ploeg bekendgemaakt voor Étoile d’Or

Marijn van den Berg - foto: Cor Vos

De KNWU heeft bekendgemaakt welke zes renners volgende week aan de start verschijnen van de Franse beloftenwedstrijd Étoile d’Or. De tweedaagse etappekoers is de derde manche van de Nations Cup voor U23-renners.

Bondscoach Adriaan Helmantel neemt de continentale renners Marijn van den Berg (Groupama-FDJ Conti), Huub Artz en Tim Marsman (Metec-Solarwatt), clubrenners Joren Bloem (Sensa-Kanjers voor Kanjers) en Daan Hoeks (WTC de Amstel) en mountainbiker Niek Hoornsman mee om hen een kans te geven zich te onderscheiden in een internationaal beloftenveld op de weg.

De veertiende editie van de Étoile d’Or (2.Ncup) begint op 19 juli met eerst een individuele tijdrit in en rond Pouligny-Saint-Pierre (9,6 km) en later op de dag een rit in lijn van Mérigny naar Le Blanc (141,9 km). Een dag later liggen start en finish in Montmorillon, voor een rit over 181,8 kilometer. Twee jaar geleden was Alexander Konychev de laatste winnaar op de erelijst.

Selectie flag-nl Nederland voor flag-fr Étoile d’Or
flag-nl Marijn van den Berg
flag-nl Tim Marsman
flag-nl Huub Artz
flag-nl Joren Bloem
flag-nl Daan Hoeks
flag-nl Niek Hoornsman

Dit artikel delen:

2 Reacties

storm-biker 12 juli 2021 om 15:03

Beetje jammer dat de KNWU nog steeds alle uitslagen per renner kwijt is op hun website, maar volgens mij heeft Niek Hoornsman nog nooit een serieuze wegwedstrijd gereden. Benieuwd wat hij kan laten zien!

Arthur Vandam 12 juli 2021 om 20:49

Inderdaad, hij start op voorspraak van De Knecht, zal best een behoorlijke motor in liggen..

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone