Nathan Van Hooydonck: “Wout gaf zelf aan dat ik niet hoefde te wachten”
foto: Cor Vos
maandag 3 april 2023 om 13:16

Nathan Van Hooydonck: “Wout gaf zelf aan dat ik niet hoefde te wachten”

Wout van Aert had in de Ronde van Vlaanderen geen antwoord op een versnelling van Mathieu van der Poel, die samen met de uiteindelijke winnaar Tadej Pogacar bij hem wegreed. Op dat moment had de Belg van Jumbo-Visma nog wel Nathan Van Hooydonck voor zich. Het duurde echter even voordat laatstgenoemde zich uit liet zakken tot bij zijn kopman. Hoe zat dat precies?

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“Ik zag dat Wout van Aert niet mee was met Tadej Pogacar en Mathieu van der Poel na de passage op de Kruisberg”, zei Van Hooydonck na afloop tegen persbureau Belga. “Daarom gaf ik aan dat ik op hem wou wachten om zo wat werk voor hem te verrichten. Het was Wout zelf die via ons communicatiesysteem aangaf dat dit niet nodig was en dat ik niet hoefde te wachten.”

“Ik bleef daarop even zitten in ons groepje. Toen ik vernam dat Wout het gat in zijn eentje niet toe kreeg, heb ik me wel laten afzakken. Ik wou hem terugbrengen naar de kop van de koers, maar het beste was er bij mij ook al af. Ik kon me in onze groep doorheen de koers wel wat sparen, maar wij waren al heel lang in de aanval en dat kroop toch netjes in de kleren. Ik was op een gegeven moment helemaal om zeep gereden. Het was jammer dat ik Wout er niet bij kreeg.”

Uiteindelijk zou Van Aert vierde worden, terwijl Van Hooydonck als elfde over de streep kwam. “Ik denk dat een derde plaats het hoogst haalbare was voor Wout, maar in de sprint bleek Mads Pedersen net nog iets sneller. Deze Tadej Pogacar is een fenomeen. Die gast kan echt alles.”

 
8 Reacties
Sorteer op:
'en dat kroop toch netjes in de kleren. Ik was op een gegeven moment helemaal om zeep gereden.' Ik zit hier soms te zeiken op de redactie dat ze te pas en te onpas Vlaams in hun stukken pleuren, maar zo'n citaat van een Vlaamse renner is toch schitterend?
    3 april 2023
    Er is natuurlijk nogal een verschil tussen een Belgische renner daadwerkelijk citeren (ik ga maar even vanuit dat dat hier gebeurd is) en het citaat van een renner of wie dan ook 'verbelgen'..
3 april 2023
En wat vond de ploegleiding? (de grap van de sanitaire stop ligt hier weer voor de hand)
    3 april 2023
    Die zaten net aan de pannenkoeken…
3 april 2023
Hij heeft hem wel naar het groepje teruggebracht, dus prima taak volbracht volgens mij. Dus wees niet getreurd Nathan. Ik verbaasde me ook zeer dat hij zich niet eerder had laten uitzakken, maar begrijp nu hoe het gelopen is. Denk dat Van Aert de verwachting had dat hij het zelf kon dichten, mogelijk met de hoop dat Tadej en Mathieu niet vol door zouden rijden - wat hij wel zou doen. Maar goed, het had uiteindelijk - zeer waarschijnlijk - niks uitgemaakt voor de uitslag.
3 april 2023
Wout reed nog steeds om te winnen: hij gokte erop het gat zelf dicht te krijgen om later in de kopgroep nog wat aan Nathan te kunnen hebben.
3 april 2023
Een deftige daad als knecht was het, van van Hooydonck.
3 april 2023
Ploegleiding: Foutje, bedankt.

Reacties zijn gesloten.