Nairo Quintana, vijfde in Parijs-Nice: “De goede vorm komt eraan”

maandag 14 maart 2022 om 09:25
Nairo Quintana, vijfde in Parijs-Nice: “De goede vorm komt eraan”

foto: Cor Vos

Nairo Quintana kon zich geen beter begin van het seizoen wensen. De Colombiaan won eerst de Tour de La Provence en daarna de Tour des Alpes Maritimes et du Var. In Parijs-Nice, zijn eerste WorldTour-wedstrijd van het seizoen, was hij weer in de race voor het podium, maar moest hij zich uiteindelijk tevreden stellen met de vijfde plaats.

Quintana moest al vroeg in de etappe een jasje uitdoen toen hij een lekke band kreeg en met de hulp van ploegmaats moest terugkeren in het peloton. Toen Daniel Felipe Martínez met nog 49 kilometer te gaan de koers deed ontploffen, was de kopman van Arkéa Samsic een van de vier renners die konden volgen. Op de Col d’Èze versnelde hij meermaals keren, terwijl Martínez, een grote tegenstander in de strijd voor het podium door een lekke band achterop was geraakt.

In het laatste deel van de Col d’Èze moest Quintana echter eerst Simon Yates en later ook Primož Roglič en Wout van Aert laten gaan. De Colombiaan zag vervolgens Martínez, Guillaume Martin en Brandon McNulty terugkeren. De etappekoers viel in een definitieve plooi en Arkéa Samsic en zijn kopman moesten zich deze keer tevreden stellen met de vijfde plek in het klassement, na zeges in de Tour de La Provence en de Tour des Alpes Maritimes et du Var.

Vertrouwen
Quintana klonk op de ploegwebsite echter opgetogen. “Ik eindigde vijfde in Parijs-Nice, een zeer grote wedstrijd op de WorldTour-kalender. De ploeg heeft opnieuw goed werk geleverd. Ik voel dat de goede vorm eraan komt. In feite ben ik dit jaar in gevecht met de besten, dat geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden”, aldus de Colombiaan, die uitkijkt naar de Volta a Catalunya die op maandag 21 maart begint.

“Het is een wedstrijd die ik goed ken en die ik al heb gewonnen, met langere beklimmingen. Ik hoop in goede conditie te zijn voor deze koers”, vertelde hij tot slot.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Cochise 14 maart 2022 om 09:40

Beetje gekke stelling als je aan scorebordjournalistiek doet. Na twee eindzeges word je 5e en dan zeg je dat de goede vorm eraan komt. Moet toch eerder een domper geweest zijn dat hij WVA niet kon volgen op de Col d’Eze en zo een podiumplaats verspeelde.

FDJ 14 maart 2022 om 10:00

Eens. Overigens horen we dit riedeltje van Nairo al enkele seizoenen en als de echte knikkers verdeeld worden, blijkt hij niet mee te kunnen. Voor een podiumplaats in een grote ronde komt hij niet meer in aanmerking. Een leuke etappe winnen nog wel.

Fenno de Groot 14 maart 2022 om 10:12

Die wedstrijden waren minder goed bezet, dit was zijn 1e serieuze test en hij heeft vooral het podium verloren in de tijdrit. Hij klom elke etappe met de 5 beste renners mee. Hij moest op het eind even passen, maar reed wel gwn sterk. Zou leuk zijn als het dit jaar ook weer eens lukt in de tour.

Kwibus 14 maart 2022 om 10:32

Het is niet gek. De w/kg’s die in P-N werden gereden lagen gewoon hoger dan in de koersen die Quintana eerder won, dus dan is het resultaat dat hij niet wint maar 5e wordt.

Kopinkas 14 maart 2022 om 10:09

De goede vorm ligt al achter de rug, is mijn aanvoelen, al mag hij in Catalonië – waar hij vorig jaar toch ook echt geen potten brak, al waren zijn campagnes in 2019 en 2018 er meer dan behoorlijk – weer verbazen.
Heb wel genoten van zijn grinta in de zaterdagetappe. Vier of vijf keer gelost, vier of vijf keer teruggekeerd.

Murcia 14 maart 2022 om 10:25

Rijdt natuurlijk lang niet slecht, hij pakt veel punten voor Arkea en door slim zijn programma in te delen ook zeges maar het meedoen met de echte top is wel voorbij. Hij pakt twee miljoen per jaar bij de Fransen en dan zijn de resultaten niet in overeenstemming met dat salaris.

Turtlehead 14 maart 2022 om 10:48

Arkea is inderdaad allang blij met alle exposure.
Gisteren kapot gereden door Yates en WvA, en wellicht de kou? Top drie in PN had het hele voorjaar goed gemaakt denk ik, dat is wel even jammer. Maar RvCatalonië kan ze niet veel schelen denk ik.

Romāns Vainšteins 14 maart 2022 om 11:18

Ik denk dat Quintana zich bezinnen moet op een tour vol op de aanval voor de bollen en ritten. Is hij ook meteen van dat domme gezeik af dat hij niet kan volgen of op kop komt wanneer hij zich met betere renners meet. Dan buigen ze wel weer om vanwege de dagkoers.

sprintgeit 14 maart 2022 om 16:49

@Romans
Eens. Enige punt is dat Arkea wel een goede AK notering kan gebruiken qua UCI punten.

Romāns Vainšteins 14 maart 2022 om 17:11

O ja punten, my blinde vlek.