Nacer Bouhanni: “Wil zo snel mogelijk weer winnen”

zondag 24 november 2019 om 08:41
Nacer Bouhanni: “Wil zo snel mogelijk weer winnen”

Nacer Bouhanni - foto: Cor Vos

Komend jaar wil Nacer Bouhanni bij Arkéa-Samsic zijn carrière een nieuwe impuls geven. Na een seizoen zonder overwinningen, maar met veel gedoe is hij in 2020 bovenal uit op het opnieuw proeven van de zoete smaak der victorie. En het liefst zo snel mogelijk.

Na twee lastige jaren bij Cofidis, de ploeg waarvoor hij sinds 2015 reed, kijkt hij uit naar de nieuwe uitdaging. “Ik wil vooral de bladzijden van de afgelopen seizoenen omslaan en me op het volgende hoofdstuk concentreren”, zegt hij in gesprek met L’Équipe. “Mijn belangrijkste doel is om zo snel mogelijk weer te winnen. Na een mager seizoen is dat mijn voornaamste prioriteit.”

“Ik had verschillende contacten met andere teams, maar ik besloot naar Arkéa-Samsic te gaan omdat ik altijd een heel goed gevoel bij Emmanuel Hubert heb gehad”, verduidelijkt hij zijn keuze voor de Bretonse ploeg. “Ik word beter in een omgeving waarin ik het vertrouwen krijg.”

Vertrouwen heeft Hubert in ieder geval in de 29-jarige Fransman. “Hij heeft in het verleden al bewezen dat hij weet hoe hij races moet winnen, en dat waren niet de minste wedstrijden. Ik weet zeker dat hij bij ons opnieuw gaat winnen. Met hem, Dan McLay, Thomas Boudat en Bram Welten heb ik het gevoel dat we volgend jaar mooie dingen kunnen bereiken in de sprints.”

De laatste overwinning van Bouhanni dateert van 30 augustus 2018. Toen won hij de zesde etappe in de Vuelta a España. Hij zal in de Tour of Saudi Arabia gaan proberen om weer te triomferen. In deze koers maakt de veelbesproken sprinter zijn seizoensdebuut. Ook Kuurne-Brussel-Kuurne en Milaan-San Remo prijken op zijn programma.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Panache 24 november 2019 om 09:08

Bouhanni: geliefd en verguisd. De pagina wordt door 80% opgeslokt door een video-advertentie en slechts de overgebleven 20% is scrollbaar. Vervolgens springt het beeld verschillende keren weg. Dat kan geen toeval zijn bij een artikel over Bouhanni. Een advertentie van Penoza en een onwerkbare situatie. Ooit zo veelbelovend, maar ergens de weg kwijt geraakt en de grote vraag of het nog goed komt.

Fieldbird 24 november 2019 om 15:28

Probeer eens een Adblocker.

Silent Hill 24 november 2019 om 09:10

Hij zal goed zijn … euh … hoofd moeten gebruiken want hij zal moeten … euh … opboksen tegen veel betere sprinttreinen.

A.M.M. Jonkers 24 november 2019 om 09:57

Nacer Bouhanni……geen woord meer aan vuil maken!

danseuse 24 november 2019 om 10:50

Training angermaneging?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair