Movistar-ploegleider Sciandri: “Sky heeft volgend jaar een probleem”

Movistar-ploegleider Sciandri: “Sky heeft volgend jaar een probleem”

foto: Sirotti

dinsdag 20 november 2018 om 17:36

Maximilian Sciandri verruilt deze winter BMC voor Movistar, om bij de Spaanse WorldTour-ploeg nauw samen te werken met Nairo Quintana. De oud-renner weet wat hij moet doen om de Colombiaan beter te laten presteren. “En dat is vertrouwen geven. Hij is namelijk nog altijd een wereldtopper”, zo laat Sciandri weten aan El Tiempo. De ploegleider voorspelt bovendien dat er komend jaar problemen zullen ontstaan binnen Sky.

Quintana was jarenlang een van de beste ronderenners ter wereld, gezien zijn eindzeges in de Giro d’Italia (2014) en de Vuelta a España (2016). Daarnaast haalde hij driemaal het podium van de Tour de France, en won hij gerenommeerde rittenkoersen als de Ronde van het Baskenland en Tirreno-Adriatico.

Dit seizoen ging het echter opmerkelijk minder met Quintana. Hij won ‘slechts’ twee wedstrijden: een etappe in de Ronde van Zwitserland én de Tour de France. In de Tour (10e) en de Vuelta (8e) kon hij niet meestrijden om de eindzege. Dit is volgens Sciandri echter geen teken aan de wand. “Ik ben ervan overtuigd dat hij nog veel kan winnen.”

“Hij is zeer getalenteerd, en hoort nog altijd bij de beste renners ter wereld. Ik wil hem helpen om weer wedstrijden te winnen. Het is gewoon zaak om hem weer vertrouwen te geven, door met hem te praten. Het is namelijk onmogelijk om elk jaar goed te presteren. Je hebt weleens te maken met een mindere periode.”

Een van de weinige lichtpuntjes in 2018: Quintana wint een etappe in de Tour – foto: ASO

“Sky heeft een probleem met twee kopmannen”
Quintana zal zich volgend jaar opnieuw richten op de Tour, de ronde die hij nog nooit wist te winnen. Hij zal dan wel weer moeten afrekenen met Sky, dat met titelverdediger Geraint Thomas én viervoudig eindwinnaar Chris Froome twee kanshebbers kan uitspelen. Volgens Sciandri schuilt daarin echter ook het gevaar.

“Sky heeft volgend jaar een probleem, aangezien ze twee kopmannen hebben. Het is beter om één leider te hebben.” Een opvallende uitspraak, aangezien zijn (nieuwe) werkgever dit jaar – met Quintana, Alejandro Valverde én Mikel Landa – koos voor maar liefst drie kopmannen in La Grande Boucle.

Dit artikel delen:

13 Reacties

marehoek 20 november 2018 om 17:45

Die.Sciandri heeft een heel hoge dunk van zichzelf.
Wat heeft deze man gepresteerd als
Ploegleider.
Ik hoop dat Quintana nog eens op niveau komt, maar ik heb er een hard hoofd in.

rvb 20 november 2018 om 17:46

Sciandri heeft volgend jaar een probleem. Wat is dit nu voor een onzin verhaal.

Pietspeed 21 november 2018 om 05:41

Idd…. Waarom dan n probleem? Froome en Thomas hoeven toch niet allebei in zelfde wedstrijd te starten. Deden Valverde, Landa en Quintana in Tour toch ook niet, lol

Scott Sunderland 20 november 2018 om 18:05

Sciandri spreekt de wens uit dat het zo zal gaan. Ik heb zelf niet het gevoel dat Quintana nog voor de overwinning gaat meedoen in de Tour. En Sky is zodanig goed georganiseerd dat het niet zo’n vaart zal lopen. Of Landa een grote ronde gaat winnen is ook allerminst zeker.

josi 20 november 2018 om 18:08
Quote:
Het is namelijk onmogelijk om elk jaar goed te presteren.

Aldus de nieuwe ploegleider van Valverde.

thorsen 20 november 2018 om 18:16

En wederom blijkt de titel slechts een voetnoot in het artikel te zijn.

Jean Dumas 20 november 2018 om 19:05

Gebeurt niet vaak dat iemand met een Sky-achtergrond de vuile was buiten hangt,

AWestie 20 november 2018 om 19:07

Alleen als je met feiten kan komen dat het door twee Tourkopmannen borrelt bij Sky of door een gegrond (strategisch/sportief) idee over hoe Movistar, maar ook Jumbo en Mitchelton-Scott Sky kunnen laten wankelen heeft het citaat uit de titel kracht. Nu is het niet meer dan een wens (goed verwoord @Scott)

Sonsbach Allstars 20 november 2018 om 20:04

Ach ja. Contador en armstrong. Wiggins en Froome. Delgado en indurain. We hebben het vaker gemaakt en niet zonder resultaat.

Brabander 20 november 2018 om 20:37

Alsof de ‘Tridente’ dit jaar zo’n doorslaand succes was.

Viktrodriguez 21 november 2018 om 09:00

Tja, ze rijden dan ook bij misschien wel tactisch de slechtste ploeg van de WT. Ik heb andere teams toch echt niet zo vaak op willekeurige momenten de koers in handen te nemen zonder dat het leidt tot iets zinnigs. Daarnaast geeft Quintana al een aantal jaar niet meer thuis zoals ie in het begin wel kon (en een te slechte tijdrijder voor Tourwinst anno 2018), is Valverde nooit die absolute klassementstopper geweest en is Landa ook niet meer dan een subtopper op dat vlak.

De eerder genoemde Mitchelton en Jumbo lijken me dan idd eerder in staat tot serieuze tegenstand dan Movistar.

Chaba 21 november 2018 om 11:09

Ach ja, hij probeert op deze manier gewoon wat vertrouwen uit te stralen voor Quintana. Kan me voorstellen dat na afgelopen seizoen dat hij wel wat positiviteit kan gebruiken.

Samlambeej 21 november 2018 om 15:58

hoehoeeee huiveringwekkend…

Headlines

Materiaalzone

Populair