Mollema verliest opnieuw tijd in Baskenland: “Ik had niet de benen”
foto: Cor Vos
woensdag 7 april 2021 om 09:11

Mollema verliest opnieuw tijd in Baskenland: “Ik had niet de benen”

Bauke Mollema kan na twee etappes al een kruis maken over een goed klassement in de Ronde van het Baskenland. Ook in de tweede rit, met aankomst in Sestao, moest de renner van Trek-Segafredo tijd prijsgeven. “Ik hoopte iets te doen, maar ik had de benen niet”, zo vertelde Mollema na afloop.

Mollema bleek niet in staat om de beste klimmers te volgen op La Asturiana, een klim van tweede categorie met stroken tot 14%. De 34-jarige klimmer kwam uiteindelijk als 64ste over de streep in Sestao en verloor bijna drie minuten op ritwinnaar Alex Aranburu. “Het plan was om in een goede positie aan de laatste klim te beginnen.”

Passen 
“Ik begon ook goed van voren aan die laatste klim, met dank aan Alexander (Kamp, red.) en Toms (Skujiņš, red.) die me erg goed wisten te positioneren. In de eerste twee kilometer van de klim voelde ik me nog ‘OK’, maar toen Pogačar versnelde moest ik wat meters laten en werd ik gelost. Ik probeerde daarna nog terug te keren in een groepje.”

Mollema slaagde er echter niet in om de sprong te maken en liet het vervolgens wat lopen in de laatste kilometers. “Ik besefte op een gegeven moment dat ik niet meer kon aansluiten, dan heeft het geen zin meer om nog volle bak door te rijden tot de finish. Ik hoopte vandaag iets te kunnen doen in de strijd om de ritzege, maar ik had de benen niet”, aldus Mollema, die nu op vier minuten staat in het klassement.

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
7 april 2021 09:19
Ook dit is Bauke. Hij is geen wonderrenner als Van Aert, Roglic of Pogacar. Hij moet het hebben van zijn momenten. Als Bauke in topvorm is kan hij top 5 rijden in een grote ronde. En hij kan een paar wedstrijden winnen. Als dat lukt dan heeft hij een fantastisch jaar.
    7 april 2021 10:35
    Precies. Zijn hele carrière is hij een prima renner, maar als de types Roglic, Pogacar en Bernal vol aanzetten moet je Bauke niet bellen. Da's geen schande. Voor een renner met die beperkingen heeft hij een geweldige erelijst.
7 april 2021 09:36
Prima, weer even terug in de underdog positie om dan hopelijk in Luik op het beslissende moment de benen te hebben om weg te muizen.
    7 april 2021 09:59
    Inderdaad. Bauke die LBL wint en dan in de Giro nog een etappe pakt en dan heeft hij wel het maximale uit zijn carriere gehaald.

    Edit: rijdt hij eigenlijk Amstel Gold Race?
    7 april 2021 10:03
    Sterker nog: dan heeft 'ie een dijk van een wielercarrière gehad! Twee monumenten, hallo!
    7 april 2021 10:38
    Als hij Luik wint en een rit in de Giro dan heeft hij twee monumenten én ritten in alle drie de grote rondes. Een geweldige prestatie voor iemand met zijn capaciteiten. Ter vergelijking: ik denk niet dat Kruijswijk een mindere renner is, maar hij zou waarschijnlijk tekenen voor de erelijst van Bauke.
    7 april 2021 10:52
    Ja, maar als Kruijswijk dan de Tour wint deze zomer... En als 'ie dan volgend jaar de Giro en de Vuelta wint, dan is het toch weer iets anders. En als Mollema het jaar erna dan de wereldtitel pakt en nog 3 extra monumenten, dan moeten we het wéér herbekijken.
    7 april 2021 10:58
    Hoe dan ook, het is hoog tijd dat een Nederlander weer eens in de leiderstrui rijdt, het is al bijna een maand geleden. Aangezien Mollema het verdomt moet het maar in Griekenland of Turkije gebeuren.
    7 april 2021 12:35
    ZO is het. De mannen die je nu vooraan ziet, doen ik Luik toch niet meer mee voor de prijzen (normaal gesproken...).
7 april 2021 09:43
Het effect van een hoogtestage is bij hem niet gelijk zichtbaar in het hebben van goede benen en daarmee het neerzetten van goede uitslagen.
Benieuwd of hij zich in deze Ronde van Het Baskenland nog kan laten zien in de volgende etappes.
7 april 2021 11:38
Bauke begon wel heel sterk aan het seizoen. Die vormpiek is nu even voorbij. Op zich jammer zo voor de klassiekers die hem liggen. Misschien wat te weinig rust genomen. Een mens is geen machine.
    7 april 2021 12:12
    Ik denk juist dat Bauke heel goed heeft gekeken naar de fouten van de concurrenten. We lezen van een heleboel renners dat de Tirreno er behoorlijk heeft ingehakt.

    Mollema z'n eerste doel dit seizoen is toch het drieluik ?

    Mijn gedachte is dat hij het prima vindt om dit rondje de benen wat te sparen.
7 april 2021 12:11
Gewoon teleurstellend dit als je ziet wie er allemaal nog wel in die eerste groep zaten.
7 april 2021 13:20
Bauke is opnieuw in opbouw gegaan. Meestal blijft hij een constant niveau houden. Het moet wel zo zijn dat de hoogte nog wat in de benen zit. Die trapt hij er deze week met een rustige opbouw wel uit. Bauke is altijd op zijn niveau als hte er op aankomt al wordt hij ook een dagje ouder en moet zijn krachten goed verdelen.
7 april 2021 14:51
Hmm ,als Kruijswijk de tour wint helaas volgens mij is dat een sprookje .

Reacties zijn gesloten.