Mollema over samenwerking met Porte: “Kopmanschap delen tijdens de Tour”

Door , donderdag 25 oktober 2018 om 19:23
Mollema over samenwerking met Porte: “Kopmanschap delen tijdens de Tour”

foto: Sirotti

Bauke Mollema verwacht komend seizoen opnieuw als kopman aan te treden in de Tour de France, ondanks het feit dat zijn werkgever Trek-Segafredo Richie Porte heeft binnengehaald als nieuwe rondekopman. “We hebben het er nog niet over gehad, maar het ligt voor de hand dat we samen het kopmanschap delen”, aldus Mollema in gesprek met het Dagblad van het Noorden.


“Ik hoop volgend jaar in juli wél succes te hebben”, zo liet Porte onlangs nog weten. Mollema hoopt in de aankomende Tour eveneens resultaat te boeken. “De Tour blijft de grote ronde die ik jaarlijks wil betwisten. Het ligt voor de hand dat Richie en ik het kopmanschap delen. Maar hoe we dat precies invullen, is voor latere zorg.”

Mollema was net als vele andere wielerliefhebbers benieuwd naar de presentatie van het parcours van de aankomende Tour. “En ik moet zeggen: het valt me niet tegen. Er moet veel geklommen worden. De zesde etappe eindigt al bovenop La Planche des Belles Filles. De overgangsetappes lijken me ook behoorlijk lastig.”

“Gelukkig maar, want dit jaar was het door de vlakke aanloop de eerste negen dagen een en al stress. Dat vond ik helemaal niks.” Mollema zal de komende maanden ongetwijfeld nog enkele keren op verkenning gaan, aangezien sommige beklimmingen hem vreemd zijn. “Val Thorens en de Prat d’Albis (bij Foix) ben ik nog nooit opgereden. De conclusie is dat het weer een mooie, maar zware ronde zal worden.”

Maakt Mollema zich op voor negende Tour?
Mocht Mollema in juli aan het vertrek staan, dan begint de 31-jarige renner aan zijn negende Tour. Hij maakte in 2011 zijn debuut met een 69e plaats in het eindklassement. In 2013 eindigde hij als zesde, gevolgd door top 10-noteringen in 2014 (10e) en 2015 (7e).

In 2016 eindigde hij als elfde, nadat hij lang uitzicht had op het eindpodium. Vorig jaar won hij voor het eerst een etappe. Afgelopen juli finishte hij als 26e.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Viktrodriguez 25 oktober 2018 om 19:40

Dat wordt dus het solokopmanschap voor Mollema binnen de eerste paar dagen van de Tour, Porte zijn stuurmanskunsten kennende.

Verweggistan 25 oktober 2018 om 19:48

Porte het eerste deel en als Porte naar huis is, Mollema het tweede deel?

tendam 25 oktober 2018 om 20:02

Voorspelling: na week 1 staan ze 1e en 2e, en in week 3 zakken ze er samen doorheen.

hardfietser 25 oktober 2018 om 20:06

Porte houdt het een weekje vol dan mag Bauke het na de 1ste rustdag overnemen en vol voor ritzeges gaan.

Scott Sunderland 25 oktober 2018 om 20:14

Maar wat houdt dat kopmanschap van Bauke in de volgende Tour dan in ? Heeft hij nog steeds de illusie op het podium te kunnen eindigen ? Porte heeft / had wat dat betreft meer potentie. Maar inmiddels geloof ik daar ook niet meer in.

KimJungPoels 25 oktober 2018 om 20:43

Op basis van hoe Bauke tegenwoordig klimt vind ik dat helemaal niet zo voor de hand liggen. Dan kun je nog beter vol gokken op Porte en hopen dat die een keer heel blijft.

Brabander 25 oktober 2018 om 21:38

Dit verbaast me wel enigszins. Dat ‘pogingen ondernemen om een rit te kapen’ lijkt hem toch vrij goed te liggen

ChefSpijker 26 oktober 2018 om 00:18

Daar zal ie dan in de Vuelta wel weer voor gaan. Bauke heeft twee jaar geleden, geloof ik, aangegeven dat hij nu elk jaar twee grote rondes wil rijden waarbij hij in één voor het klassement gaat en in de ander voor ritzeges vanuit de ontsnapping.

Thijs E 25 oktober 2018 om 22:17

Zo ver als mogelijk bij Porte uit de buurt blijven, dat scheelt kans op buikloop en valpartijen.

En lekker Giro/Vuelta doen.

Scott Sunderland 25 oktober 2018 om 22:41

Precies.

Valpartijen voorkomen: kijken waar Porte rijdt en aan de andere kant gaan rijden.

LaurentJalabert 26 oktober 2018 om 08:36

Ik vind het toch vooral heel opvallend dat Mollema de afgelopen tijd een stuk minder klimt dan voorheen. Dat aanklampen tot de top zit er lang niet altijd meer in, hetgeen toch zijn kracht was. Ik weet niet of hij iets heeft veranderd in zijn trainingen, of dat de rest gewoon een stuk sneller omhoog rijdt, maar er zal flink wat moeten veranderen wil hij volgens jaar meedoen voor de eerste 10 plaatsten in de Tour.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair