Mollema baalt van tijdverlies: “We hebben ons als ploeg laten verrassen”

dinsdag 16 juli 2019 om 17:36
Mollema baalt van tijdverlies: “We hebben ons als ploeg laten verrassen”

foto: Cor Vos

Er waren niet alleen maar winnaars na de waaieretappe naar Albi. Vraag dat maar aan Trek-Segafredo: de Amerikaanse ploeg zag Richie Porte, Bauke Mollema en Giulio Ciccone tijd verliezen. “Het was echt een waardeloze dag”, zo tekent het ANP op uit de mond van Mollema.

De schade was groot aan de finish in Albi. Zo verloren Mollema en Porte 1:40 op concurrenten als Geraint Thomas, Egan Bernal en Steven Kruijswijk, terwijl wittetruidrager Ciccone zelfs meer dan twee minuten moest prijsgeven. “We hebben ons als ploeg laten verrassen”, is Mollema streng. “We hebben onnodig veel tijd verspeeld.”

“Ik was kwaad op mezelf, maar ook op de ploeg. We zaten echt veel te ver van achteren en zagen niet aankomen dat er op dat punt waaiers zouden ontstaan. Richie is natuurlijk geen specialist, maar we zijn als ploeg ook verantwoordelijk om hem uit te problemen te houden. We verliezen kostbare tijd.”

“Bergop zijn de verschillen vaak klein”
Zijn ploeggenoot en kopman Porte staat nu twintigste in het algemeen klassement, maar diens achterstand is wel gegroeid naar bijna vier minuten. “Richie staat nu 2,5 minuut achter op de belangrijkste klassementsrenners. Maak dat maar eens goed… Bergop zijn de verschillen tussen de toppers vaak klein.”

De vraag is of Mollema – de nummer 22 in het klassement – nu meer vrijheid krijgt, nu Porte tijd heeft verloren. “Daar hebben we nog niet over gesproken. Misschien krijg ik na de tijdrit een kans in de overige Pyreneeënetappes.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Franco Ballerini 16 juli 2019 om 18:08

Attent gekoerst van Kruijswijk en van Aert, maar verder heeft ook TJV zich laten verrassen, met het bidonincidident van Bennett en het niet goed plaatsen van de gedoodverfde winnaar Groenewegen. Om maar te zwijgen over EF en Astana die de aanstichters waren maar zich niet realiseerden dat hun kopmannen niet mee zaten. Drie ploegen hadden het goed op orde, te weten Ineos, QS en Sunweb.

platteprijs 16 juli 2019 om 18:26

Dat mag je idd gerust zo stellen. Ik was ook wel verbaasd dat Groenewegen er niet vooraan bij zat. Zeker na zijn uitstekende waaierrit in Parijs-Nice. Maar omdat Kruijswijk goede zaken doet en Van Aert de etappe wint, valt dat niet op.

heuvelcolombia 16 juli 2019 om 18:27

En Bora, Lotto, Movistar …

Bulcke 16 juli 2019 om 18:36

Zal wel aan mij liggen, maar ik dacht dat dit artikel over trek ging

osca freire gomez 16 juli 2019 om 18:29

Movistar liet zich verrassend genoeg ook niet verrassen. Die val van Landa konden ze namelijk niks aan doen. Tot dat moment zaten ze er nog met zijn vijven.

Pedalo 16 juli 2019 om 18:53

@Franco B….Je kan ook zeggen dat QS en Sunweb een waardeloze etappe hebben gereden. Matthews gaat te laat en Viviani zit verkeerd. Sagan zonder lead out en Ewan die tekort komt. Dus Bora en Lotto ook slecht. Was gewoon een prachtige etappe met dito winnaar. Meer van dit werk in de Tour aub

Sunrider 17 juli 2019 om 00:32

Een vreemde etappe mede door die actie van EF en Astana. De renners die linksom die rotonde namen liepen het op en Porte en Mollema zaten al te ver van achteren. Toch is het zo dat elk team wel eens verder naar achteren wordt gedrongen. De grootste “fout” hier was dat ze er niet in slaagden terug te komen. Het viel een moment stil en de achterstand liep meteen op naar zo’n 40 seconden en Trek zat op dat moment nog steeds te ver.

Headlines

Materiaalzone

Populair