Mitchelton-Scott met gebroeders Yates naar Catalonië

vrijdag 22 maart 2019 om 12:15
Mitchelton-Scott met gebroeders Yates naar Catalonië

foto: Cor Vos

Movistar start met een droomploeg in de Ronde van Catalonië, maar ook Mitchelton-Scott kan rekenen op een ijzersterke formatie. De Australische ploeg start onder meer met de gebroeders Yates.


Beide klimmers zijn goed in vorm. Wat heet: Adam leek op weg naar de eindzege in Tirreno-Adriatico. De Brit kwam uiteindelijk één seconde tekort, waardoor Primož Roglič er met de bloemen vandoor ging. Zijn broer Simon koos dan weer voor Parijs-Nice. De Vuelta-winnaar verbaasde daar vriend en vijand door de individuele tijdrit te winnen.

Mitchelton-Scott heeft dus de beschikking over twee kopmannen van formaat. “We starten echt met een supersterke ploeg”, zo laat Adam weten in een persbericht. “Het parcours lijkt heel erg zwaar, met de rit naar Vallter 2000 als sleuteletappe. We kunnen meerdere renners uitspelen.”

Esteban Chaves 
Yates doelt onder meer op de Colombiaan Esteban Chaves. De goedlachse klimmer reed de eerste koersmaanden vooral in dienst. In de sprints is het uitkijken naar de rappe Zuid-Afrikaan Daryl Impey. Verder starten ook Brent Bookwalter, Tsgabu Grmay en Dion Smith.

Esteban Chaves op kop van het peloton – foto: Cor Vos

Selectie flag-au Mitchelton-Scott voor flag-es Ronde van Catalonië (25-31 maart)
flag-us Brent Bookwalter
flag-co Esteban Chaves
flag-er Tsgabu Grmay
flag-za Daryl Impey
flag-nz Dion Smith
flag-gb Adam Yates
flag-gb Simon Yates

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.