Mitchelton-Scott blijft geloven in Chaves: “Hij kan terugkeren op topniveau”

Door , dinsdag 16 oktober 2018 om 14:35
Mitchelton-Scott blijft geloven in Chaves: “Hij kan terugkeren op topniveau”

foto: Sirotti

Esteban Chaves heeft twee moeilijke jaren achter de rug, maar de Colombiaan hoopt volgend seizoen weer zijn topniveau te halen. Zijn werkgever Mitchelton-Scott heeft nog altijd een rotsvast vertrouwen in de klimmer. “De kans is groot dat hij weer zijn topniveau haalt”, zo stelt zijn ploegleider Matt White in gesprek met Cyclingnews.


De 28-jarige Chaves heeft sinds de Giro d’Italia geen rugnummer meer opgespeld. Hij begon de Italiaanse ronde nog uitstekend met ritwinst op de Etna, maar zakte in het vervolg ver weg. De Colombiaan beëindigde La Corsa Rosa uiteindelijk als 72e, op meer dan drie uur van eindwinnaar Chris Froome.

Niet lang na de Giro werd bekend dat Chaves kampt met de ziekte van Pfeiffer. “Hij heeft daarop twee maanden rust genomen”, zo schetst White. “Hij werkt sinds augustus weer een licht programma af met het oog op volgend seizoen. Het doel is om hem weer aan het koersen te krijgen, maar we zijn erg voorzichtig.”

“Rentree in Australië of Colombia”
“Hij zal in Australië (januari) of Colombia (februari) zijn rentree maken, maar dit zal vooral afhangen van zijn herstel. Het wordt sowieso een vroege terugkeer. Het idee is om hem vervolgens vanaf maart enkele Europese wedstrijden te laten betwisten.”

White heeft vertrouwen in zijn poulain, die twee jaar geleden nog op het podium finishte van zowel de Giro als de Vuelta. “Het belangrijkste is dat hij weer gezond wordt. In dat geval kan hij ook weer terugkeren op topniveau.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

hartstikkebedankt 16 oktober 2018 om 14:45

Jammer toch om te zien die totale onmacht ineens, was pijnlijk om naar te kijken in de tweede helft van de Giro. Ik zou hem volgend jaar sowieso een licht programma laten rijden ook al oogt ie dan weer goed, met hooguit een paar rondjes van een week in de eerste helft van het jaar, alleen de Vuelta als grote ronde en dan het Italiaanse najaar.

Marcel1112 16 oktober 2018 om 16:06

Toch wel een van de meest opmerkelijkste gebeurtenissen van het afgelopen wielerjaar: de manier waarop Chavez en Simon Yates er in de Giro totaal doorheen zakten.

Angedelamontagne 16 oktober 2018 om 17:13

Wat heeft die al pech gehad in zijn carrière! In ’14 zware armblessure ( gans jaar out) en dacht men dat zijn carrière voorbij was, aanhoudende knieblessure twee seizoenen later, breuk schouderblad in ’17 en nu dus die ziekte. ¡Ánimo campeón!

Chaba 17 oktober 2018 om 09:48

Toch in de basis iemand met een enorm potentieel!
Ik verwacht dat hij wel terug zal keren op topniveau..
Of de basis al goed genoeg is voor volgend jaar zal moeten blijken.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.