Mischa Bredewold na winst Europese titel: “Ik zag mijn moment en ging”
foto: Cor Vos
zaterdag 23 september 2023 om 17:33

Mischa Bredewold na winst Europese titel: “Ik zag mijn moment en ging”

Mischa Bredewold boekte bij het Europees kampioenschap de grootste overwinning uit haar carrière. De 23-jarige Nederlandse kwam solo over de streep op de VAM-berg nadat ze met ongeveer tien kilometer te gaan demarreerde uit het peloton en haar voorsprong wist vast te houden.

“Het voelt alsof ik aan het dromen ben, ik kan het niet geloven”, zei ze zeer blij in het flashinterview na afloop. “Het was niet het plan om aan te vallen in de laatste ronde. Ik weet het niet, we reden als team al een tijdje in de aanvallende modus. Ik zag mijn moment en ik ging. Ik moest toen omschakelen en blijven geven.”

Moeilijke jaren
De vlucht van Bredewold werd beschermd door haar Nederlandse ploeggenoten, die nog talrijk aanwezig waren in de achtervolgende groep. “Het was ook goed voor Lorena Wiebes en Demi Vollering dat ik vooruit reed, want de anderen moesten achtervolgen. Toen ik boven op de VAM-berg kwam dacht ik: ‘Fuck, ik moet echt alles geven, want ik kan echt winnen'”, aldus de Nederlandse.

Voor Bredewold heeft deze overwinining extra betekenis, want enkele jaren geleden moest ze nog terugkomen van een zwaar trainingsongeval. “Dit betekent alles voor me. De laatste paar jaar waren niet altijd makkelijk. Dat ik hier nu al sta is heel mooi. Ik heb er geen woorden voor”, besloot de kersverse Europees kampioene.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
23 september 2023 17:41
Verdiende overwinning. Niets op af te dingen. Vond wel dat Nederlandse ploeg idioot hard achtervolgde op het laatst.
  23 september 2023 17:42
  Ik ook, maar kwam misschien ook doordat ze geen oortjes hadden en dachten dat Bredewold ver genoeg weg was (wat ze ook was).
  23 september 2023 17:48
  Ik denk dat je op deze aankomst niet zoveel keuze hebt. Rij je minder hard op kop, dan kan Wiebes zomaar ingesloten raken.
  23 september 2023 18:14
  @martino87 Of dat Norsgaard Bredewold nog kon inhalen..
23 september 2023 18:09
“Het was ook goed voor Lorena Wiebes en Demi Vollering dat ik vooruit reed, want de anderen moesten achtervolgen." Ze heeft niet echt meegekregen hoe het werkelijk ging.
  23 september 2023 18:17
  Dit is precies hoe het ging tot de laatste 1,5km Vollering en Markus neutraliseerden alles. Daarna gingen ze vol de berg op, je kunt je afvragen of dat handig was, maar ze moesten wel ook nog veiligstellen dat Norsgaard niet ging winnen.
23 september 2023 18:03
Wel grappig dat zij echt niks mee heeft gekregen van hoe het in het peloton is gegaan de laatste vijf kilometer.
  23 september 2023 22:08
  Gelukkig maar, hoop dat ze een goede plek vindt voor komend jaar.

Reacties zijn gesloten.