Minstens zeven Belgen op het wereldkampioenschap

woensdag 31 juli 2013 om 11:04
Philippe Gilbert

foto: Sirotti

België zal, ongeacht de afloop in de Ronde van Polen, niet met de gebruikelijke zes maar zeven renners aan de start verschijnen op het wereldkampioenschap in Florence. België tuimelt mogelijk uit de top 10 van het landenklassemet van de UCI, en zou daarom maar met zes in plaats van negen renners naar het WK mogen afreizen. “Dankzij een regelgeving van de UCI staan wij alsnog met minstens zeven renners aan de start”, legt Jos Smets, directeur van de Belgische wielerbond, uit in GVA.


“Deze regel houdt in dat landen met onvoldoende renners die punten voor het individuele UCI WorldTour-klassement behaalden, geen volledige negenkoppige selectie mogen afvaardigen. De vrijgekomen plaatsen worden vervogens verdeeld onder de landen die net buiten de top 10 van het landenklassement vielen”, weet Smets.

De directeur illustreert deze regel met een voorbeeld: “Duitsland stond vorig jaar ook niet in de top tien van het UCI-klassement op 15 augustus, maar omdat Zwitserland en Slowakije geen volledige opstelling kon maken, kwamen er in totaal zes plaatsen vrij. Die werden opgevuld door de eerstvolgende landen buiten de top 10 van het landenklassement van de UCI. Dit jaar zitten Slowakije en mogelijk ook Polen en Colombia in hetzelfde schuitje als Zwitserland en Slowakije vorig jaar.”

Lees ook:
Belgische bondscoach houdt al rekening met zes man op WK

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.