Mikel Landa zit weer op de fiets en denkt aan Olympische Spelen

vrijdag 11 juni 2021 om 10:29
Mikel Landa zit weer op de fiets en denkt aan Olympische Spelen

foto: Cor Vos

Mikel Landa is, een maand na zijn zware valpartij in de Giro d’Italia, weer voorzichtig aan het trainen. De Spanjaard van Bahrain Victorious kon voorlopig alleen nog maar binnen fietsen, maar hoopt alsnog de Olympische Spelen te halen. De Tour de France komt te vroeg.

De Spaanse sportkrant AS meldt vandaag dat Landa thuis op de rollers probeert om zijn conditie te onderhouden. Ook kan de 31-jarige klimmer alweer wandelingen maken in zijn woonplaats. De klimmer hoopt stiekem op tijd klaar te zijn voor de Olympische wegwedstrijd (24 juli) in Tokio. Pascual Momparler, de Spaanse bondscoach, hoopt Landa straks te kunnen selecteren.

“We wachten uiteraard op Mikel, aangezien hij normaal een zekerheid is in de selectie. We trekken met vijf renners naar Tokio en in normale omstandigheden zijn Mikel en Alejandro Valverde al zeker van een selectie. We hopen op een vlotte revalidatie, zodat ik in Tokio op hem kan rekenen. Ik zal pas na de Tour de France met een definitieve selectie komen. Dan weten we ook of we op Mikel kunnen rekenen.”

Landa kwam in de vijfde Giro-etappe naar Cattolica hard ten val. De Spaanse kopman van Bahrain Victorious ging op een kleine vijf kilometer van de finish hard tegen de grond na een botsing met een verkeerseiland, waarna hij akelig lang bleef liggen. In het ziekenhuis constateerden de artsen een gebroken sleutelbeen en vijf gebroken ribben. Landa richt zich in het najaar ook nog op de Vuelta a España.

Dit artikel delen:

6 Reacties

lo squalo dello Stretto 11 juni 2021 om 10:51

Tour-parcours is niet zwaar genoeg voor hem dus goed dat hij er niet aan de start staat. Weet niet welke voorbereidingskoers er nog voor de OS mogelijk is voor hem? Jammer dat de ronde van Oostenrijk niet doorgaat; dat was een mooie opstap geweest voor heel wat renners.

Poeksel 11 juni 2021 om 11:15

Settimana Ciclistica Italiana gaat waarschijnlijk een behoorlijk bezette wedstrijd worden (diverse wt-ploegen). 14-18 juli, eindigt gelijk met de Tour.

Sagan=hulk 11 juni 2021 om 11:12

Als hij daadwerkelijk een maand niet op de fiets heeft gezeten dan vrees ik dat de Spelen en de Vuelta te vroeg komen om in vorm aan de start te komen. Ik zou dan de Vuelta rijden als voorbereiding op het Italiaanse najaar om dan vol te mikken op Lombardije.

IlPirata 11 juni 2021 om 11:54

Als Landa nou eens op zijn fiets blijft zitten (niet altijd zijn fout) kan hij ook in de vuelta mee gaan doen voor het podium.

de adelaar 11 juni 2021 om 19:03

Ik zie een patroon

Dik Overdetop 11 juni 2021 om 20:40

Wie gaat dan de kopman worden tijdens de Tour? Padun?

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone