Mikel Landa over slotweek Giro: “Nu begint het voor mij pas echt”

maandag 23 mei 2022 om 16:19
Mikel Landa over slotweek Giro: “Nu begint het voor mij pas echt”

foto: Cor Vos

Mikel Landa heeft er na twee weken koers nog nooit zo goed voorgestaan in het klassement. De Spanjaard begint een slotweek van een grote ronde vaak op grote achterstand, maar de (mede)kopman van Bahrain Victorious staat nu nog binnen de minuut van leider Carapaz. “Ik heb hard gewerkt om zo ver te komen. Voor mij begint de Giro nu pas echt”, klinkt het in gesprek met de Rai.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

Landa is met andere woorden nog in de running voor de eindzege, maar dan zal hij wel over zijn allerbeste benen moeten beschikken. In de rit naar Turijn moest hij nog alle zeilen bijzetten om de schade te beperken. “Ik heb het nog nooit zo warm geweten in de Giro. Bovendien koersen de renners dit jaar zeer aanvallend en explosief, nog meer dan in voorgaande edities. Althans, zo voelt het toch.”

Optimisme 
Een geruststellende gedachte voor Landa: zijn terrein, het echte hooggebergte, komt er nu aan. “In de laatste week volgen nog enkele zware etappes. Het algemeen klassement zal zeker nog op de schop gaan. Ik heb de juiste conditie te pakken en maak deel uit van een goede ploeg. Ik hoop dat ik mijn ervaring kan uitspelen.”

De renners beginnen dinsdag aan de slotweek van de Giro d’Italia en dat doen ze met een loodzware bergrit van Salò naar Aprica, met onderweg de klim naar Goletto di Cadino, de Passo del Mortirolo, de klim naar Teglio en de Valico di Santa Cristina. Landa ziet het als een mogelijkheid om tijd goed te maken. “En dat is ook wel nodig met het oog op de slottijdrit van deze ronde”, klinkt het.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Jean Dumas 23 mei 2022 om 16:24

Podium gaat tussen hem en Almeida. Hij zal moeten aanvallen.

Krakowic 23 mei 2022 om 16:51

Heerlijk gegeven dat hij moet aanvallen inderdaad. Dat belooft vuurwerk. Zou het deze sierlijke renner zeer gunnen.

Scott Sunderland 23 mei 2022 om 17:08

Hij is ondanks dat hij wel is gevallen ongeschonden door de eerste twee weken gekomen. Plus hij heeft geen tijd verloren in waaieretappes of door pech, wat hem vaak wel overkwam. Hij heeft Bilbao en Buitrago als superknechten. Nou moet hij zijn benen laten spreken. Tot nu toe waren Carapaz en Hindley sterker. Benieuwd of hij de wedstrijd naar zich toe kan trekken. Enige twijfel wel.

Baard 23 mei 2022 om 17:27

Hij heeft 2/3 iig overleefd

Mystieke_Monnik 24 mei 2022 om 07:29

Het is zijn terrein, maar dat van Carapaz ook. Dat wordt knokken!

Headlines

Materiaalzone