Mikel Landa na Blockhaus-etappe: “Ik zat met de besten van voren, een goed signaal”

maandag 16 mei 2022 om 10:37
Mikel Landa na Blockhaus-etappe: “Ik zat met de besten van voren, een goed signaal”

foto: Cor Vos

Mikel Landa is in de Giro d’Italia door zijn vierde plaats in de etappe naar Blockhaus opgeschoven naar de zevende plek in het algemeen klassement. De klimmer van Bahrain-Victorious kwam in de kleine kopgroep over de finish.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

Landa’s goede resultaat kwam echter niet zonder slag of stoot tot stand. Op weg naar Blockhaus viel de 32-jarige Spanjaard namelijk, even als zijn ploegmaats Pello Bilbao en Santiago Buitrago. Alle renners konden zonder blessures verder en hielpen kopman Landa naar de slotklim, waar hij de aanvallen van Richard Carapaz en Romain Bardet volgde. “Uiteindelijk was deze rit ondanks enkele valpartijen goed voor ons, niet alleen voor mij maar ook voor Pello en Buitrago.”

Landa kwam als vierde over de streep, in de kopgroep met behalve Carapaz en Bardet ook Jai Hindley, João Almeida en Domenico Pozzovivo. Daardoor steeg hij naar de zevende plek in het klassement. “Ik zat met de besten van de dag van voren, wat een goed signaal is. We zijn er nog, en alles is duidelijker geworden. We zien welke renners sterker zijn. We hebben nog meer etappes te gaan, en we zullen het van dag tot dag bekijken.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Johnny7 16 mei 2022 om 10:52

Schreef al in een ander bericht dat hij er nog nooit zo goed heeft voorgestaan na meer dan een week. Zie hem als outsider voor de winst en als podium kandidaat. Die tijdrit gaat hem echter nog wel verlies opleveren. Meer dan Carapaz en Bardet (die ineens kan tijdrijden).

Ab Normaal 16 mei 2022 om 11:16

Dan zal ie toch ergens tijd moeten gaan pakken.
Gisteren reden hij en Carapaz niet echt vol door toen ze met Bardet weg waren. Toen hadden ze Almeida en Hindley denk ik wel een halve minuut aan kunnen smeren met boni.
En dat heeft Mikel nagelaten. Als je wilt winnen en je kunt niet tijdrijden is dat voor mij onbegrijpelijk.

zomaareens 16 mei 2022 om 11:13

Bardet staat weer zo mager, dat je je afvraagt wanneer die door zn reserves heen is en erdoor zakt

tvm 16 mei 2022 om 12:09

Landa zal vermoedelijk ca. een minuut verliezen in de tijdrit. Ik zou proberen agressief te koersen de laatste week en dan hopen het roze te pakken met wat voorgift. Hij heeft een sterke ploeg om zich heen om koers te maken en evt. het roze te verdedigen.

jappe666 16 mei 2022 om 12:27

In de breedte inderdaad het sterkste blok bergop, samen met INEOS misschien, met Bilbao, Buitrago, Novak en Poels. Zaten er nog met zijn vijven toen er nog een 25-tal renners overbleven. Ergens wat pionnen vooruitsturen en er dan zelf naartoe proberen poefen en in de vallei het verschil proberen maken. Op dat vlak zonde dat ze Tratnik al kwijt zijn, dat was daar een perfecte pion voor geweest.

Jean Dumas 16 mei 2022 om 12:45

Hij is wel podiumkandidaat, want hij hoort duidelijk bij de beste drie klimmers.

Romāns Vainšteins 16 mei 2022 om 14:24

De 3 beste klimmers van gisteren zijn niet noodzakelijkerwijs de 3 beste klimmers van volgende week.

Michelangelo 16 mei 2022 om 14:31

Dat maakt het koersverloop van gisteren des te onbegrijpelijker. Als je vandaag de beste bent, moet je vandaag tijd pakken als je kunt. Want die paar tellen kun je in de volgende etappes zo maar nodig hebben.

Jean Dumas 16 mei 2022 om 15:03

Denk het wel. Alleen de kansen om Hindley en Almeida te lossen zijn niet zo uitgebreid. Cogne zondag is te doen, het zijn vooral de Mortirolo- en de Fedaia-rit waarin het moet gebeuren.

Headlines

Materiaalzone