Mikel Landa kent zijn programma richting de Giro

zondag 20 januari 2019 om 12:36
Mikel Landa kent zijn programma richting de Giro

foto: LaPresse/Fabio Ferrari

Mikel Landa richt zich dit seizoen – net als twee jaar geleden – op de dubbel Giro-Tour. De Baskische klimmer kiest in aanloop naar de Italiaanse ronde voor een overwegend Spaans programma. De renner van Movistar begint zijn seizoen op Mallorca, zo laat hij weten in gesprek met sportkrant AS.


Eerder liet Landa al weten graag van start te willen gaan op Mallorca. De vier eendaagse koersen worden verreden van 31 januari tot en met 3 februari. Hierna maakt de 29-jarige klimmer zijn opwachting in de Ruta del Sol. Vorig jaar eindigde Landa nog als zesde in de Spaanse rittenkoers.

Ardennenklassiekers 
Vervolgens trekt de klimmer naar Tirreno-Adriatico, om een paar weken later deel te nemen aan ‘zijn’ Ronde van het Baskenland. In 2018 finishte Landa nog als runner-up in de zesdaagse rittenkoers, achter de ongenaakbare Primož Roglič. Hierna zal hij starten in de Ardennenklassiekers, waar hij in dienst zal rijden van wereldkampioen Alejandro Valverde.

Landa zal na Luik-Bastenaken-Luik een korte rustperiode inlassen, om zich vervolgens zo goed mogelijk voor te bereiden op de Giro d’Italia. De sierlijke klimmer zal voorafgaand aan La Corsa Rosa geen wedstrijden meer betwisten. In 2017 reed hij in aanloop naar de Giro nog de Tour of the Alps.

Programma flag-es Landa in aanloop naar de flag-it Giro d’Italia 
flag-es Wedstrijden op Mallorca (31 januari-3 februari)
flag-es Ruta del Sol (20-24 februari)
flag-it Tirreno-Adriatico (13-19 maart)
flag-es Ronde van het Baskenland (8-13 april)
flag-it Giro d’Italia (11 mei-2 juni)

Dit artikel delen:

3 Reacties

ilnurzakarinfan 20 januari 2019 om 15:25

hij had zich dit jaar beter volledig op de tour kunnen richten

pirazzi 20 januari 2019 om 20:08

Ardennenklassiekers in de week van 21 april.

Domestique 20 januari 2019 om 20:49

Benieuwd of hij dit jaar eens het allerhoogste kan bereiken. Lijkt mij wel een renner met de klasse om ooit een grote ronde te winnen, maar het komt er precies nooit helemaal uit.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Tour de France 2019

Materiaalzone

Populair