Mikel Landa in de aanval: “Ik wilde iets proberen”

vrijdag 12 juli 2019 om 12:54
Mikel Landa in de aanval: “Ik wilde iets proberen”

foto: Cor Vos

Mikel Landa lijkt de Giro d’Italia goed te hebben verteerd. De Spaanse klimmer viel namelijk aan op La Planche des Belles Filles, al werd de renner van Movistar net voor de top weer ingerekend door de concurrentie. “Ik voelde me goed en wilde iets proberen”, zo kijkt Landa terug op zijn demarrage.

Het was Movistar dat het initiatief nam in de tweede en laatste etappe door de Vogezen. Zo reed wereldkampioen Alejandro Valverde een tijdje op kop van het uitgedunde favorietengroepje. Het was uiteindelijk Landa die op La Planche des Belles Filles ten aanval trok. De sierlijke klimmer pakte binnen een mum van tijd twintig seconden.

De 29-jarige klimmer wist zijn versnelling echter niet door te trekken, waardoor hij in de laatste honderden meters werd voorbijgesneld door onder meer Julian Alaphilippe en Geraint Thomas. Toch wist Landa de schade te beperken: hij verloor slechts negen seconden op titelverdediger Thomas.

“Ik lig op schema”
“Het was lastig om vooruit te blijven”, aldus Landa. “Aangezien de finale zo zwaar was, besloot iedereen te wachten op die laatste kilometer. Ik voel me echter goed, ook al wist Thomas wat seconden te pakken.” De Spanjaard stijgt in het klassement naar plaats zeventien, al moet hij al bijna één minuut goedmaken op de Brit.

“Maar het belangrijkste is dat ik op schema lig”, zo concludeert Landa. “We trekken dan ook met vertrouwen naar de komende bergetappes.” Zijn ploeggenoot Nairo Quintana (zestiende op 52 seconden van Thomas) staat er ook nog goed voor in het klassement.

Nairo Quintana wist ook de schade te beperken – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

8 Reacties

VerstandOpNul 12 juli 2019 om 13:04

Ineos lijkt wat minder dominant.. Hopelijk komt El Tridente nu wat beter uit de verf.. (al was Quintana weinig hoopgevend)..

MichielH 12 juli 2019 om 13:23

In welk opzicht stelde Quintana je teleur? hij komt als 3e van de klassementsmannen binnen op 7sec van Thomas op een aankomst die niet helemaal in zijn straatje ligt.

Niet dat ik zelf nu zoveel vertrouwen in het goede resultaat van Quintana heb, maar wat hij nu laat zien is gewoon prima.

Jotham Schoonhoven 12 juli 2019 om 13:19

Quintana reedt prima. Gewoon in de groep. Dit was geen aankomst voor hem, hij is veel beter in ritten boven de 2000m.

pirazzi 12 juli 2019 om 18:43

reedt?

Niklas 12 juli 2019 om 13:24

Het ziet er bij Landa zo adembenemend goed uit, maar vaak levert het uiteindelijk niet zo heel veel op. Hij heeft nu toch weer de Giro in de benen. Ben erg benieuwd…

Geit in mijn Kelderman 12 juli 2019 om 14:53

Wees blij dat er nog iemand iets probeert. Anders zitten we allemaal naar een optocht te kijken a la de Formule 1 waarin we alleen de laatste 200 meter door een sprintje van Alaphilippe nog wat verschillen zijn gekomen.

Thom123 12 juli 2019 om 13:52

Denk dat Landa nog gaat verbazen

drethehague 14 juli 2019 om 10:58

Helaas voor hem slaat pinot op tilt .