Mikel Landa: “Het was geen geplande aanval”

donderdag 23 mei 2019 om 19:26
Mikel Landa: “Het was geen geplande aanval”

foto: Cor Vos

Mikel Landa kende nog geen al te beste Giro d’Italia, maar de Spaanse klimmer liet vandaag zijn goede benen zien. De renner van Movistar koos samen met Miguel Ángel López voor de aanval. “Ik zal elke mogelijkheid moeten aangrijpen om tijd te pakken”, zo tekent AS op uit de mond van Landa.


Landa viel aan op de flanken van de Montoso, op ruim dertig kilometer van de finish in Pinerolo. Hij wist samen met concurrent López weg te rijden van de rest. Met dank aan zijn ploeggenoot Jasha Sütterlin – die onderdeel uitmaakte van de vroege vlucht – wist Landa ook tijd te pakken op concurrenten als Primož Roglič, Simon Yates en Vincenzo Nibali.

“Ik voel me nu een stuk beter”
De sierlijke klimmer pakte uiteindelijk 28 seconden. Hij zal er de Giro zeker niet mee winnen, maar Landa liet wel zien dat hij in vorm is voor de komende bergetappes. “Het was geen geplande aanval”, zo vertelt hij. “Het kwam gewoon in me op. Ik moet natuurlijk ook veel tijd goedmaken.”

“Ik begon deze Giro erg slecht, maar ik voel me nu een stuk beter. Ik hoop de komende dagen naar mijn topvorm te groeien. Het is een hele uitdaging, maar ik probeer de verloren tijd goed te maken. De ambitie is nog altijd om te winnen in deze Giro. Gelukkig moeten de zwaarste etappes nog komen.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

horsm 23 mei 2019 om 20:18

Fijn altijd die renners die zo sterk uit een rustdag komen.

Niels22 23 mei 2019 om 20:21

Zo sterk? Wat een onzin

Pascal De Kooning 23 mei 2019 om 21:43

Ik vond het een beetje een wanhoops-actie van Landa. Ik snap wel dat je ergens moet beginnen als je zover achter staat maar uiteindelijk kost het veel kracht en weinig tijdwinst.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.