Mike Teunissen nieuwe leider in Duinkerke: “Meer ontgoocheld dan blij”

Mike Teunissen nieuwe leider in Duinkerke: “Meer ontgoocheld dan blij”

©Cor Vos

vrijdag 17 mei 2019 om 18:16

Wie een dolgelukkige Mike Teunissen had verwacht in het Franse Le Portel, kwam bedrogen uit. “Die leiderstrui is een leuke troostprijs, maar ik had liever de ritzege gepakt. Ik denk dat ik de snelste van de kopgroep was. Jammer genoeg moest ik tot twee keer toe in de remmen.”

Het was met de goedkeuring van Dylan Groenewegen dat Mike Teunissen en Amund Grøndahl Jansen in de geaccidenteerde etappe langs de Opaalkust hun ding mochten doen. “Dylan was helemaal niet zeker dat hij de finale zou overleven, dus beslisten we vooraf dat Amund en ik alert bleven”, doet Teunissen zijn verhaal. “Dat deden we goed, denk ik.”

Twee keer in de remmen
In de laatste van vier plaatselijke rondjes in de buurt van Boulogne-sur-Mer ontstond een kopgroep van veertien, met daarbij beide renners van Jumbo-Visma. “We verstonden elkaar perfect. Amund zou proberen aanvallen terwijl ik vol op de sprint kon focussen. Hij geraakte een keertje vooruit met Venturini, in de slotkilometer probeerde hij het nog eens, maar uiteindelijk draaide het toch op een spurt uit. Eigenlijk wist ik me de snelste op deze licht hellende aankomst, maar ik moest tot twee keer toe in de remmen. Ik koos in de laatste flauwe – rechtse – bocht bewust voor de linkerkant van de weg omdat ik overtuigd was dat daar de meeste ruimte zou liggen, maar een aantal jongens zwiepten plots toch naar links, waardoor ik moest inhouden.”

Teunissen kwam in de laatste honderd meter nog ferm opzetten, maar meer dan een derde plaats zat er niet meer in. “Coquard en Venturini zijn ook niet van de traagste, hé. Maar ik ben nu vooral ontgoocheld. Al moet ik hier geen schuldige aanwijzen, dit is mijn eigen fout. Zonde. De roze leiderstrui is wel een mooie troostprijs. Wat mij betreft gaan we die morgen gewoon proberen verdedigen.”

Andere strategie
Al moet daar volgens Teunissen vanavond toch nog eens over gepraat worden. “Vandaag zouden we wat aftasten, maar morgen zouden een aantal ploegmaats het wat rustiger aan mogen doen, zodat we zondag nog een laatste keer met frisse benen Dylan aan een vierde ritzege konden helpen. Niet vergeten dat iedereen de voorbije drie dagen al veel gewerkt heeft. Maar wellicht moet die strategie nu toch aangepast worden.” Morgen staat tussen Gravelines en Cassel de koninginnenrit op de agenda

Dit artikel delen:

12 Reacties

mooiman 17 mei 2019 om 18:21

Theunissen verdient het nu alle steun te krijgen.

Covadonga 17 mei 2019 om 18:52

Is het een goede klimmer dan?

Mwielerfan 18 mei 2019 om 01:53

Klimmer, waarom?

albert oderkerk 18 mei 2019 om 09:20

Helemaal mee eens: verdiend het ook!

mooiman 17 mei 2019 om 18:21

Ook Teunissen trouwens

KennyKlimmen 17 mei 2019 om 18:28

Dat vind ik dan wel weer grappig, mooi man.

Jean Dumas 17 mei 2019 om 18:47

Had kunnen juichen, maar kom op zeg: je kunt dit rondje winnen.

ti-raleigh 17 mei 2019 om 19:30

Eindzege Teunissen lijkt me nu prioriteit.

Martino87 17 mei 2019 om 20:01

Die Teunissen beheerst het Vlaams uitstekend!

LucasR 17 mei 2019 om 21:39

Haha ja, vraag me af of ‘ie echr op zijn West-Vlaams onthooheld was. ;-)

kelderfan 17 mei 2019 om 20:48

Lijkt mij ook dat Teunissen de eindzege mag verdedigen.

xistnc 17 mei 2019 om 21:58

Dat zien we volgend jaar dan wel weer.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair