Mike Teunissen: “Heb nog geprobeerd om Dylan terug te brengen”

dinsdag 9 juli 2019 om 18:42

Jumbo-Visma hoopte met Dylan Groenewegen zijn derde ritzege in vier dagen te boeken, maar de sprintkopman kwam na een chaotische finale niet verder dan de vijfde plaats. “Ik heb nog gewacht op Dylan en geprobeerd om hem terug te brengen”, zo vertelt Mike Teunissen voor de camera van WielerFlits.

Teunissen en co probeerden Groenewegen zo goed mogelijk te piloteren, maar dit verliep niet helemaal volgens plan. “We hadden een punt afgesproken, namelijk op twee kilometer van de streep. Hier wilden we met vier man op kop doorkomen, maar dat lukte maar met twee renners”, zo vertelt de Limburger.

“Ik heb vervolgens nog gewacht op Dylan”, aldus Teunissen, die zelf naar een zesde plaats wist te sprinten. “We zaten bij elkaar, maar we hadden niet de ruimte om de sprint aan te gaan. Hij koos de rechterkant, terwijl ik links mijn sprint begon. Aangezien Dylan zijn eigen weg koos, deed ik hetzelfde.”

“Ik zat gewoon op het juiste moment op de goede plek, waardoor ik nog kon sprinten. Ik had nog goede benen. Ik eindig dan liever als zesde in de sprint”, zo besluit Teunissen.


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

13 Reacties

Jean Dumas 9 juli 2019 om 18:51

Ik voel een klein concurrentiestrijdje.

zzz 9 juli 2019 om 19:36

Hoezo? Wat moet hij dan doen als hij Groenewegen niet kan helpen? Voor zich uit staren en niks doen?

Jean Dumas 10 juli 2019 om 06:13

Mike is top, ondanks de stress van het geel. Hij zal zich schikken, maar dan moet Dylan dat ook doen.

Scibby 9 juli 2019 om 18:55

Die is niet blij. Kan me voorstellen dat hij stiekem liever zelf was gegaan

Marcel_Achterhof 9 juli 2019 om 18:59

Ja Mike, helaas loopt de trein voor geen meter, dat heeft vandaag wel bewezen.

assen 9 juli 2019 om 19:13

Zomaar even met zijn allen op kop, 2 km voor de finish… Het is geen ZLM Tour!

Op naar de volgende etappe. Hopelijk kunnen Steven, Wout, Bennett, voorkomen dat ze op achterstand worden gereden.

hartstikkebedankt 9 juli 2019 om 19:27

Volgens mij moet je niet zo’n star plan hebben om met 4 man op 2 km van de meet op kop te willen komen. Er zijn 4 ploegen die dat willen. Plan B moet meteen duidelijk zijn. Maar goed, Teunissen kwam hem idd halen en Groenewegen was of niet goed genoeg om hem te volgen of koos zelf iets anders.

YogiBear 9 juli 2019 om 20:14

Klinkt alsof wielerflits maar de helft weergeeft. Volgens NOS/Teletekst: “We zijn hier om te sprinten met Dylan. Ik ben er 100% van overtuigd dat hij hier de snelste sprinter is en daar moeten wij alles voor doen”. Nog steeds teleurgesteld, maar toch een andere sfeer.

ewoedski 9 juli 2019 om 20:27

Als hij niet had gewacht was ie dichtbij geweest

Kpenty 9 juli 2019 om 21:11

@ewoudski precies. Jammer dat dat niet zo goed gecommuniceerd kan worden in die hectiek. Kwam nog er nog snel aan van ver vond ik.

Johan110 9 juli 2019 om 22:18

Ze lieten nog weleens zien welke sprinter de hoogste snelheid bereikte. Mike Teunissen leek toch een stuk sneller aan te komen dan Elia Viviani. Als hij niet naar Groenewegen had gezocht, had hij echt kunnen winnen. Ruim voor de streep zat hij al uitstekend gepositioneerd in tegenstelling tot Groenewegen.

Ontframed 9 juli 2019 om 22:51

Gemist kans voor Dylan. Hoop dat Mike gewoon knetterhard doorbeukt als het Dylan niet lukt.

Ben Geerts 10 juli 2019 om 11:10

Je ziet fat Mike veruit de hoogste snelheid heeft…ook jammer dat hij moet inhouden voor de renner van Bahrein….100 meter verder….dan weet ik het niet. Hij is ook top hóór

Headlines

Materiaalzone

Populair