Miguel Ángel López blijft twijfelen over Tourdeelname

donderdag 3 januari 2019 om 19:51
Miguel Ángel López blijft twijfelen over Tourdeelname

foto: Cor Vos

Gaat Miguel Ángel López nu wel of niet naar de Tour de France? De Colombiaan lijkt zelf nog te twijfelen. Eerder liet hij weten te kiezen voor de dubbel Giro-Vuelta. “Maar ik sluit een Tourdeelname niet uit. Ik zal na de Giro een beslissing nemen”, vertelt hij nu in een uitgebreid interview met Ciclo21.

Eerder liet de 24-jarige renner nog weten de Tour te zullen overslaan. “Het is zaak om na de Giro te herstellen, om zodoende de batterijen weer op te laden. Als je voor de dubbel Giro-Tour gaat, moet je je vorm zien te behouden. Zo raak je volledig uitgeput”, klonk het twee weken geleden.

López kijkt nu toch anders naar de situatie. “Ik sluit het niet uit”, zo doelt hij op een mogelijk Tourdebuut. “Ik ben op dit moment echter gefocust op de Giro d’Italia. We zullen het daarna wel zien. We hebben na de Giro nog een maand om een beslissing te nemen.”

López geeft toe: hij zou graag van start willen gaan in de Franse ronde. “Het is de grootste wedstrijd van allemaal. Alle renners dromen van de Tour. Het feit dat ik Le Tour nog niet heb gereden, voelt wel als een gemis. Maar nogmaals: ik zal me eerst volledig focussen op de Giro.”

Colombiaan kent wedstrijdprogramma 
Eerder werd al bekend dat López zijn seizoen zal beginnen in eigen land, met de Ronde van Colombia. Daarna zal hij van start gaan in Parijs-Nice, om vervolgens deel te nemen aan de Ronde van Catalonië. Hierna zal de renner van Astana terugkeren naar Colombia, om zich op hoogte voor te bereiden op de Giro. Hij zal tot slot in de Ronde van Romandië de puntjes op de i zetten.

Programma flag-co Miguel Ángel López 
flag-co Ronde van Colombia (12-17 februari)
flag-fr Parijs-Nice (10-17 maart)
flag-es Volta Ciclista a Catalunya (25-31 maart)
flag-ch Tour de Romandie (30 april-5 mei)
flag-it Giro d’Italia (11 mei-2 juni)

flag-fr Tour de France (6-28 juli)?

Dit artikel delen:

8 Reacties

jsprunk 3 januari 2019 om 19:59

Blijft toch een beetje raar, die keuze: ik denk dat Lopez meer kans heeft in de Tour met al die beklimmingen. Fuglsang zou dan prima de Giro kunnen doen.

0
Romāns Vainšteins 3 januari 2019 om 20:25

Weet je wat ik wel eens vaag vind ? Dat er werkelijk geen enkele ronderenner eens duidelijk stelt 100% vd de vuelta te gaan. Hoogstens eens een talent met deze als eerste ronde. Er zijn genoeg renners die prima een giro of tour op een rit kunnen jagen om vervolgens alle ballen op de vuelta te zetten.

0
Brabander 3 januari 2019 om 21:33

Buchman deed het afgelopen Vuelta. Of je die al tot de gevestigde ronderenners moet rekenen is een tweede, maar toch.
Verder ligt de Vuelta aan het eind van het seizoen. Het is de laatste kans. Nu is de Vuelta vaak juist een herkansing

0
albertocontador1 3 januari 2019 om 20:28

vind sowieso dat fuglsang kopman maken beetje risicovol aangezien hij niet echt ver komt de laatste jaren

0
04398 3 januari 2019 om 22:40

Lijkt me op zijn lijf geschreven

0
Johnny7 4 januari 2019 om 09:17

Vind het heel erg vreemd dat deze man en nog een aantal pure klimmers van de Giro hun doel hebben gemaakt. Die beginnen al met 3 minuten achterstand op Dumoulin en Roglic vanwege de tijdritten.

0
Thomas Hermans 4 januari 2019 om 17:06

Het eindklassement winnen doen die Colombianen toch nooit in de tour :P

0
Mr10B 7 januari 2019 om 17:25

Lijkt me nogal heftig om Romandie, Giro en Tour te rijden

0

Headlines

Populair

Materiaalzone