Michael Woods: “Roglic de te kloppen man in Lombardije”

zaterdag 12 oktober 2019 om 10:30
Michael Woods: “Roglic de te kloppen man in Lombardije”

foto: Cor Vos

Michael Woods vindt Primož Roglič de grote favoriet voor de Ronde van Lombardije. Volgens de Canadees, die zelf ook tot de kanshebbers wordt gerekend na zijn overwinning in Milaan-Turijn, is de Vuelta-winnaar de te kloppen man als hij in vorm is.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

“Ik kijk ernaar uit om Lombardije te rijden dit jaar. We gaan een aantal geweldige renners in actie zien, winnaars van grote rondes, maar ook klassieke renners”, vertelde Woods aan Cyclingnews. Aan de start staan met Egan Bernal en Primož Roglič bijvoorbeeld de winnaars van de Tour de France en de Vuelta a España van dit jaar. Voor de Canadees steekt er een renner bovenuit: “Als Roglič in vorm is, is hij de te kloppen man.”

Roglič maakte veel indruk op Woods met zijn overwinning in de Giro dell’Emilia. Nadat hij de beelden had teruggezien, noemde hij de Sloveen zelfs RoboCop. De kopman van Jumbo-Visma besliste de koers op de laatste beklimming van de San Luca met een spijtende demarrage, waarmee hij alle concurrenten de baas was. Woods hoopt dat de langere en zwaardere route van Lombardije Roglič en zijn ploeg verzwakt.

Podium
Woods zelf wordt ook tot de favorieten gerekend na zijn overwinning in Milaan-Turijn, maar kwam in Lombardije nooit verder dan de dertiende plaats. “Sinds Milaan-Turijn heb ik het gevoel dat ik bij de favorieten mag worden gerekend. Toch eindigde ik hier nooit kort, dus mijn eerste doel is om op het podium terecht te komen.” Hij verbleef bij Simon Clarke in Varese om alvast de route te bekijken.

“Ik denk dat de terugkeer van de San Fermo della Battaglia renners aan het aarzelen maakt op de Sormano. Tevens zullen ze schrik hebben van de manier waarop Thibaut Pinot daar vorig jaar aanviel. Al het klimmen en dalen zal voor een geweldige wedstrijd zorgen. Het weer belooft goed te zijn, dus het zou een klassieke Lombardije moeten worden”, aldus Woods.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair