Schade lijkt mee te vallen voor Michael Woods na val in Ronde van Romandië
foto: Cor Vos
zaterdag 29 april 2023 om 17:45

Schade lijkt mee te vallen voor Michael Woods na val in Ronde van Romandië

Update Michael Woods heeft opgegeven in de Ronde van Romandië. De Canadees van Israel-Premier Tech kwam in de finale van de koninginnenrit ten val en kon zijn weg niet vervolgen. Woods gold als een van de favorieten voor de dagzege.

De vierde etappe van de Ronde van Romandië finisht in Thyon 2000, na een klim van 21 kilometer aan 7,6%. Twee jaar terug wist Woods de rit naar dit skioord te winnen in de Zwitserse rittenkoers, maar ditmaal viel de klimmer aan de voet van de beklimming samen met Jesús Herrada. Woods moest daarop opgeven, laat zijn ploeg Israel-Premier Tech weten. Het team komt weldra met een medische update.

Woods stond aan het begin van de dag al op twee minuten en 24 seconden achterstand van klassementsleider Juan Ayuso. Hij bezette daarmee de 51ste plaats in het algemeen klassement.

Update 17.45 uur

De schade bij Woods lijkt mee te vallen. “Het lijkt er gelukkig op dat Mike geen breuken heeft opgelopen”, laat de teamdokter weten via de sociale media van Israel-Premier Tech. “Er zijn wat kneuzingen aan de linkerzijde van zijn onderrug, waar het zachte weefsel geraakt is. Het zal even pijnlijk zijn, maar hij zou snel weer de oude moeten zijn.”

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
29 april 2023 16:16
Woods kan in het rijtje met Kelderman, om officieel opvolger te worden van Franck Schleck.
    30 april 2023 00:53
    Een brokkenpilotenklassement veronderstel ik?
    Steeds net niet idem?

Reacties zijn gesloten.